Arkitektbild av planerat bygge i Kista

Om-och tillbyggnad i kvarteret Reykjavik, som ligger intill Stadsdelsförvaltningens kontor på Borgarfjordsgatan nära Kista centrum är på plansamråd, vilket är första steget i att ge allmänheten möjlighet att tycka till.

Planerna från stadsbyggnadskontoret ställs ut bland annat på Kista bibliotek och Husby medborgarkontor och kan ses fram till 6 juli. Byggnaderna innehåller idag kontorslokaler, men de handlingar som nu ställs ut visar ett förslag som är en mix av bostäder, möjligt vårdboende, kontor, grund-och gymnasieskola samt centrumändamål. Det senare kan vara lokaler för butiker, service, men kan även möjligen samlingslokaler.

Tele2 lämnade de nuvarande lokalerna för ett par år sedan och del av planeringsområdet är parkeringsplats. Där föreslås istället ett nytt högre bostadshus, se bild ovan. Totalt förslås 165 lägenheter i planen.

Jenny Skagstedt
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Den 12 juni drar Järvaveckan igång

Vid förra årets Järvavecka deltog 30000 personer, 187 organisationer och företag, ungefär 40 lokala föreningar. Nu är det dags igen. Årets evenemang är fem dagar, från den 12 till 16 juni, på Spånga IP.

Förorten mot våld lägger ner

Efter tre års arbete mot det dödliga våldet i Sveriges förorter har organisationen Förorten mot våld tagit beslutet att lägga ner sin verksamhet. Bakgrunden till beslutet är inte entydig, men i ett uttalande på sociala medier nämns tid, energi och psykiska påfrestningar. 

Nyhetsbyrån Järva får Katarina Taikon-priset

Nyhetsbyrån Järva har tilldelats Katarina Taikon-priset. Priset uppmärksammar och belönar människorättsförsvarare som genom sitt arbete stärker och skyddar de mänskliga rättigheterna i Stockholms stad.

Jalla, jalla – bostad åt alla!

Regnet kom i samma stund som demonstrationen till hyresrätternas försvar inleddes på Sergels torg under måndagskvällen. Men efter bara några minuter hade det blåst förbi och hundratals demonstranter från Stockholms olika förorter klev ut på plattan med sina skyltar och banderoller.