Arkitektbild av planerat bygge i Kista

Om-och tillbyggnad i kvarteret Reykjavik, som ligger intill Stadsdelsförvaltningens kontor på Borgarfjordsgatan nära Kista centrum är på plansamråd, vilket är första steget i att ge allmänheten möjlighet att tycka till.

Planerna från stadsbyggnadskontoret ställs ut bland annat på Kista bibliotek och Husby medborgarkontor och kan ses fram till 6 juli. Byggnaderna innehåller idag kontorslokaler, men de handlingar som nu ställs ut visar ett förslag som är en mix av bostäder, möjligt vårdboende, kontor, grund-och gymnasieskola samt centrumändamål. Det senare kan vara lokaler för butiker, service, men kan även möjligen samlingslokaler.

Tele2 lämnade de nuvarande lokalerna för ett par år sedan och del av planeringsområdet är parkeringsplats. Där föreslås istället ett nytt högre bostadshus, se bild ovan. Totalt förslås 165 lägenheter i planen.

Jenny Skagstedt
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Poesipiloterna – Saber, Khalid, Rayan och Ali

De här fyra killar i årskurs 8 på Enbacksskolan, Saber, Khalid, Rayan och Ali, vill genom poesiläsning vara förebilder och sprida läsglädje! Dikterna kommer från Mona Monasars diktsamling ”Modersmål” som de läste i klassen.

Folkfest på Husby gård när Italien vann EM-finalen

EM-finalen på Husby gård blev en riktig folkfest. Hundratals kom för att följa fotbollsmatchen mellan England och Italien. – Jag är jättenöjd, sade Robin Quaison, som var på plats när stiftelsen som bär hans namn, arrangerade visningen.

Små donationer kan rädda liv

Två skådespelare från Pakistan var på besök i Kista. Maya Ali och Sheheryar Munawar kom för att samla in pengar till ett planerat sjukhus, Shaukat Khanum Memorial Hospital & Research Center som ska byggas i Karachi i Pakistan.

Arbeta i skrädderi eller trädgård?

Vill du bli trädgårdsanläggare eller skräddare? Nu finns det möjlighet att få…