Den sista veckan i september arrangerar löpartidningen ”Spring/Löpning för Alla” tillsammans med ett antal lokala löparklubbar ett banlopp på 5000 meter. Här i Järva är det Rinkeby Run som arrangerar loppet på Spånga IP Söndag den 27 september kl. 15.

På startlinjen kommer det då vara en salig blandning av elitlöpare från flera av Stockholms mest välkända löparklubbar och rena motionärer. Loppet är öppet för alla och deltagaravgiften på 20 kr är frivillig. Resultat och bilder publiceras i tidningen Spring.

Bland de anmälda finns tre generationer ur familjen Norman

Bland de anmälda finns tre generationer ur familjen Norman. Pappa Åke är 79 år och springer 5 km på ungefär en halvtimme. Stefan fyller 50 år i år och springer på strax under 20 minuter. Oscar är 21 år och hamnar ungefär mitt emellan sin pappa och sin farfar.

På grund av Corona-restriktioner avråds publik. Det kommer vara två starter med upp till 24 löpare i varje start. De som springer i den andra start-gruppen är tidtagare åt löparna i den första starten, och sen byts rollerna om. Därmed är det aldrig fler än 48 personer inne på Spånga IP.

Fokus är på personliga rekord. Alla som springer 5000 meter fortare än de någonsin gjort förut blir firade efter loppet.

Som vanligt har Rinkeby Run också ett ålders- och kön-handikapp som gör att den 79-årige Åke har goda chanser att vinna över både sin son Stefan och sin sonson Oscar.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Larm om brand i Rinkeby

Under söndagseftermiddagen fick larmcentralen uppgifter om en brand i Rinkeby. 

Ramadan Walk i Rinkeby ikväll

Förra året var det många som bröt fastan gemensamt i Rinkeby Folkets Hus, iftar anordnades tillsammans med olika föreningar i byn. Men i år har de varit tvungna att tänka om. – Folk sitter hemma, nice, då tar vi långa promenader istället, säger Evyn Redar, processledare på Folkets Hus.

Tensta Rinkeby Grass Run blir triathlon i juli

Nu provar Rinkeby Run triathlon. – Det blir toppen, säger Johanna Granhällen, som leder tjejernas tävling med 28 poäng med sex lopp kvar till mål.  – Superkul, säger Jonathan Cederlund, som ligger sexa, 140 poäng från ledande Jonis Serry.

Järvabor fick medaljer i Stockholms stadshus

Igår kväll fick tre Järvabor motta medaljer för sina insatser på idrottens området. Festen ägde rum i Gyllene salen i Stockholms stadshus.