Akallalänken Förbifart Stockholm
Akallalänken Förbifart Stockholm

Natten mellan torsdag 20/5 och fredag 21/5 stängs Akallalänken av för att en tillfällig bro ska byggas för masstransporter. Arbetet startar i kväll, torsdag, kl. 20.00 och planeras vara klart i morgon bitti, fredag kl. 05.00.

Bron över vägen kommer att användas i fem månader, för att forsla jordmassor från byggskedet andra sidan Akallalänken vid Hästa gård. Jorden ska användas som fyllnadsmassa runt betongtunnlarna som snart är klara.

För att störa trafiken så lite som möjligt på Akallalänken byggs en tillfällig bro för transporterna. Transporterna pågår på bron i cirka fem månader och bron kommer att monteras ner i oktober.

Innan bron tas i bruk kommer den att besiktigas så att den är säker att använda. Den kommer att kläs in så att inga lösa stenar kan trilla ner på vägen.

När bron etableras kommer Akallalänken stängas av i bägge riktningarna mellan Hjulstarondellen och korsningen Akallalänken/Norrviksvägen.

Trafik till och från Hästa Gård kommer att gå via korsningen Akallalänken/Norrviksvägen samt trafik till Sjöhällsstigen via Hjulstarondellen.

Övrig trafik i bägge riktningarna leds om via Norrviksvägen, Barkarby.

Källa: Trafikverket

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu firar muslimerna i dagarna tre

Idag inleds Eid al-adha, en av muslimernas största helger. Rinkeby bollplan räcker…

Ingen kö till evakueringsbostad

Det finns ingen kö till evakueringsbostäderna i Järva. I dagsläget har sex personer i Rinkeby-Kista och en person i Spånga-Tensta flyttat in i lägenheterna i det före detta servicehuset i Akalla.  Men kritik finns mot hur staden har skött det hela.

Ortens farsa går i pension

Rinkebys borgmästare, eller kanske bättre hela ortens farsa, går i pension. Mohamed Hagi Farah har fyllt 67 och slutar som medborgarvärd i Rinkeby-Kista. Han tackades och firades av föreningslivet i Rinkeby Folkets Hus igår kväll.

Trafikverket krossar berg till Förbifarten vid Hästa gård

Arbetet med att bygga jättemotorvägen Förbifart Stockholm kommer att fortsätta påverka boende i Järva under sommaren. På måndag den 21 juni börjar Trafikverket krossa berg i närheten av Hästa gård.