Vad som till en början såg ut att bli en enkel match slutade med en enpoängsvinst efter en otroligt spännande förlängning. Akropol besegrade Team 4Q och blev trea i basketens division 1. Dragan Damjanovic gjorde hela 44 poäng.

Inget av lagen verkade taggade inför matchen efter gårdagens tuffa förluster, men när matchen väl startade så blev det som en chock hur aggressiva båda lagen var i försvarsspelet. Det var poängsnålt i början av matchen och Akropol släpper endast in elva poäng i första perioden.

I andra perioden gör Akropol ett tidigt ryck och spelar stundtals väldigt bra basket och leder med 21 poäng som mest. Akropol spelar bra offensivt och tvingar motståndarna till tuffa avslut. De utnyttjar sin storlek och får ofta andra chanser då de plockar många offensiva returer och till slut gör poäng.  I halvtid har Akropol en trygg ledning med 19 poäng, med 48-29, och matchen kändes död.

Team 4Q kom ut som ett helt nytt lag i andra halvlek och började äta upp ledningen. Gång på gång satte långa tuffa trepoängsskott, främst av lagets stjärna Srdjan Vukovic som slutade på 27 poäng idag. Akropol hittade ingen rytm alls i anfallet och skyttet utifrån funkade inte alls idag. Team 4Q gjorde hela 29 poäng i tredje perioden och hade i stort sett ätit upp hela Akropols ledning när det stod 61-56.

Nerverna och tröttheten började synas och båda lagen började slarva och fatta dåliga beslut under den fjärde perioden. Ingen lyckas ta kommandot  i matchen och lagen följdes åt resterande delen av matchen. Akropol fick chansen att avgöra matchen med ett sista anfall vid ställningen 78-78 och 25 sekunder kvar, men det hela slutade med att Dragan drar på sig sin femte foul. Därmed fick han inte delta resten av matchen som gick till förlängning.

Förlängningen var otroligt spännande och lagen följdes åt under hela förlängningen. Akropol lyckades inte göra ett miniryck förrän det endast återstod 15 sekunder kvar. Då tog Akropol en fyrapoängsledning sedan Bryan Angulo lyckats hålla huvudet kallt och sänka båda sina straffkast. Team 4Q lyckades ändå skapa spänning och sänkte ännu ett trepoängsskott med elva sekunder kvar. Men Akropol håller undan och vinner med en poäng, 88-87.

I finalen besegrade Norrort Bankeryd med 93-78.

Jonny Ishak
Lämna ett svar
You May Also Like

Jesus mamma möter Mohamed i Tensta Runt

Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.

Det blev fotbollsturnering i Ungdomens Hus även i år!

Ali Ahmed, Ahmed Khalif och Mohamed Ali är några av grabbarna i…

Janis och Jonis segrare i Sveriges största millopp på bana

Långlöparnas kväll på Stadion är Sveriges största millopp på bana. På tisdagskvällen sprang 125 löpare 10 000 m i fem heat. Alla fyra löpare från Rinkeby Run satte personliga rekord och Janis Constantin och Jonis Serry vann varsitt heat.

Avbytarbänken #116 Lojalitet, what is that?

Avbytarbänken har samlats igen. Denna gång handlar det om att bortamålsregeln i Champions League är skrotad. Cristiano Ronaldo till Manchester…City? Om Mbappe lämnar och om Mourinhos semi-kontroversiella kommentar.