Nu har Järvahjälpen startats för den som blir isolerad på grund av Coronaviruset och inte kan få hjälp på annat sätt.
– Folk i Järva ska veta att det finns hjälp att få om de måste isoleras, säger riksdagsmannen Anders Österberg, S, som tog initiativet till Järvahjälpen.

Järvahjälpen är en grupp på Facebook och organiserar personer som kan hjälpa dem som hamnar i nöd på grund av coronaviruset:
– Det är en trygghet för folk att veta att finns det grannar och folk som tänker på alla i Järva. Det är helt fantastisk att se hur många frivilliga som anmält sig, säger Anders Österberg.

Esme Güler är en av de frivilliga. Hon arbetar på Hyresgästföreningen i Järva och tog snabbt kontakt med styrelsen för Järva och fick med sig Hyresgästföreningen att ställa upp vid behov.

Viktigt att budskapet sprids så att de som berörs nås av det

– Det är bra att vi kan samlas i Järvahjälpen och organisera om det finns människor som behöver hjälp. Viktigt att budskapet sprids så att de som berörs nås av det. Vi är inställda på att Järvahjälpen håller på under minst ett par veckor framöver. Och det är bra att ha en grupp som kan aktiveras för framtiden också, säger Esme Gûler.

Mohamed Nuur anslöt sig strax efter starten till Järvahjälpen och har talat med föreningar på Järvafältet:
– Det är viktigt att det kommer ut information på flera språk och till många människor. Jag vet att somaliska fester kan dra mycket folk och just nu är det en maxgräns på 500 personer. Detta kan också komma att ändras beroende på hur smittspridningen ändrar sig. Så folk får vara bredda på ändrade planer.

Skulle det bli ett högt tryck så kommer Folkets Husby vara bemannat under nästa vecka och erbjuda lokal för leverans av mat med mera.

Informationen på Facebooksidan finns på flera språk

Informationen på Facebooksidan finns på flera språk.

Den som inte har Facebook kan ringa direkt till David, på Unga Örnar, 0737214900.
Det går också att lämna ett meddelande vilket språk man än talar, så försöker de frivilliga att hitta någon som kan översätta och hjälpa till.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Utredningen läggs ned efter våldsamma polisingripandet

I maj kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Kort därefter omplacerades de berörda poliserna och en förundersökning om misshandel och tjänstefel hade inletts. Nu läggs utredningen ner och poliserna är tillbaka i ordinarie tjänst.

Citycons uttalande om händelsen i Kista Galleria:

Det känns väldigt tråkigt att en mycket ung person ska bli inblandad i en händelse som denna, och vi beklagar detta djupt. Vi vill att alla besökare ska känna sig välkomna och trygga i gallerian, detta har högsta prioritet för oss.

Varför så dyrt att parkera i Rinkeby Centrum?

Alla köpcentra runt Järva har åtminstone en timmes gratis parkering. Men inte Rinkeby Centrum. Där betalar du avgift dygnet runt, året runt. – Jag fick jag 900 kronor i böter när jag var inne och köpte kött och dadlar, säger Ahmed Barre.

1000 unga ska sommarjobba på Fryshuset

Många arbetstillfällen har försvunnit på grund av corona, men det blir fler sommarjobb än befarat för stadens ungdomar. På Fryshuset kommer 1000 unga få arbete inom vitt skilda områden som projektledning, entreprenörskap, första hjälpen och odling.