När Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttade från Tensta 2008, lovade alla inblandade att förvaltningen skulle vara tillbaka inom två år. Det har gått elva år sedan dess.

Nu verkar det inte bli någon flytt alls.

 Turerna har varit många och flera datum har cirkulerat gällande flytten av förvaltningen. Senaste beslutet fattades i april 2018, om att ett nytt förvaltningshus skulle byggas på tomten där Kämpingeskolan står.

Oberoende av politisk majoritet har alla varit överens om betydelsen av att medborgarna har nära till sina politiker och tjänstemän. För näringsidkarna i Tensta Centrum skulle en flytt betyda fler kunder och de anställda på förvaltningen skulle få närmare till tunnelbanan. Större omsättning på folk i Tensta skulle göra hela centrum till en säkrare plats.

Men till stadsdelsnämndens möte den 7 mars föreslås nu att beslutet från april förra året ska rivas upp. Det blir för dyrt. Några nya planer för framtiden redovisas inte.

 – Det är inte okej, säger Rashid Mohammed, V, vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Det finns även beslut i stadshuset om att förvaltningen ska till Tensta centrum. Både medborgare och företagare behöver förvaltningshuset. Beslutet är fattat, nog pratat, det handlar inte om pengar.

Nyhetsbyrån Järva har förgäves sökt både stadsdelsdirektören Fredrik Jurdell och nämndens ordförande Ole-Jörgen Persson, M, för kommentarer. Men moderaterna i stadshuset hänvisar till ett pressuttalande från Ole-Jörgen Persson, där man konstaterar att det blir för dyrt att bygga nytt förvaltningshus i Tensta:

”Vi behöver mot bakgrund av detta tänka om och göra ett omtag. I första hand betyder det att vi måste ta tillbaka det inriktningsbeslut vi fattade i april 2018. Vi har ett ansvar för att värna om skattebetalarnas pengar och få mest möjligt ut av våra kärnverksamheter. 
När det är sagt; förvaltningshuset ska tillbaka till Tensta. Det är politikens mål och inriktning och förvaltningen arbetar vidare utifrån den förutsättningen. Vi återkommer i ett senare skede till hur detta ska realiseras.”

 Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Healthy Women hade sin första tjejkväll i Akalla by

Healthy Women erbjuder träningar utomhus på Ärvinge utegym i Kista hela sommaren och senast hade de dessutom ett efterfrågat danspass.   – Våra tjejkvällar utöver träningspassen är för att alla oavsett val av träningsform ska få träffas och umgås och samtidigt testa på något nytt, säger Susan Dahlbeck.

KTH Kista ger inspiration till unga i Järva

KTH höll inspirationsdagar i förra veckan. De bjöd in högstadieelever till sitt campus i Kista där elever från närområdet under tre dagar provade på olika teknologier och fick inspiration och information om studier på KTH. – Tidigare bjöd vi in gymnasieelever, men nu är det första gången vi satsar på målgruppen högstadieelever, säger Alexandra Leyton, projektledare för eventet.

Som United vann derbyt i byn

Det var derby i byn igår kväll och det blev en fartfylld match när Som United mötte Rinkeby United på Knutby BP.

Martin Luther King-priset till interreligiöst nätverk

Martin Luther King-priset gick i år till Islamic Relief, Stockholms moské och Katarina församling som tog emot utmärkelsen under en prisutdelning i veckan.