BK Bussenhus huserar i Asymetricas lokaler i Kista. Klubben har funnits sedan 2017 och har vuxit snabbt.
– Just nu söker vi barn till vår knatteverksamhet för 5-6 åringar och idrottsföräldrar som kan få utbildning via SISU idrottsutbildarna, säger Akrem Hashim Yahya.

Akrem Hashim Yahya är uppväxt i Tensta, han är student och arbetar vid sidan om sina studier. Han är engagerad i BK Bussenhus sedan syarten. Det började som ett fotbollslag, som även hade läxhjälp för barn och ungdomar. Idag har de flera aktiviteter och numera har de sin lokal i Kista. Men lokalen används mest till styrelsemöten, klubben har sina rötter i Tensta.

Just nu letar vi efter lokaler i Tensta

– För många av våra medlemmar kan det vara svårt att ta sig till Kista, så just nu letar vi efter lokaler i Tensta.

BK Bussenhus medlemmar har synts under Järvaveckan och deltagit aktivt i flera andra arrangemang. De har arbetat som trygghetsvärdar och förra sommaren organiserade de tillsammans med Rädda Barnen dagkollo på Eggeby gård. Där ansvarade de för sammanlagt 66 sommarjobbare under hela sommaren.

– Just nu rekryterar vi barn till vår knattefotboll, men självklart kan unga i alla åldrar komma till oss. Vi söker dessutom efter föräldrar som vill exempelvis ansvara för vår kassa, skicka nyhetsbrev och assistera tränarna. Vi ser helst att man har något intresse för sport, men annars är vi öppna för att alla i Järva ska söka.

Vi har mycket att ge vårt område

– Vi har haft föräldrar till barnen som hjälpt till, men vi vill utveckla och utöka så att fler kan bli utbildade inom SISU. Vi har en representant som hjälper oss från Spånga och ser till att vi får hjälp och stöd i vår organisation.

Under året av pandemi har BK Bussenhus haft många utomhusaktiviteter.
 – Vi har mycket att ge vårt område. Många projekt är på gång, så håll utkik i våra sociala medier. Många av våra medlemmar har varit med från starten. Det är bevis på att vi har lyckats att vägleda våra unga i orten och få dem intresserade av sport i tidig ålder, säger Akrem Hashim Yahya.

Krista Sirviö

Bilder från Instagram.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Taxingeplan blir rondell

Ännu en omgång av byggnadsarbete pågår just nu på Taxingegränd i Tensta. Den här gången handlar det om att vändzonen ska bli till en rondell.

Indiska i Kista Galleria stänger

Indiska i Kista Galleria stänger. Tisdag den 9 oktober har de öppet…

Taxiförare i gemensam kamp

Engelska och svenska apptaxiförare samlades på Folkets Husby för att utbyta kunskaper.

Tre skadade i Rinkeby efter knivdåd och polisingripande

Vid 22-tiden på torsdagskvällen larmades polis och ambulans till en lägenhet i Rinkeby där två personer knivskurits. Även gärningsmannen skadades då polisen uppfattade situationen som hotfull och sköt honom i benet.