Stiftelsen The Global Village bjuder för första gången de folkvalda borgarråden i Stadshuset ut till Järva. Så gott som alla har tackat ja till att komma vid olika tillfällen.

The Global Village har en ambition att få politiker och medborgare att mötas, på riktigt. Att ses vid ett tillfälle per år på Järva veckan, räcker inte. Därför finns nu fyra möten inbokade under höst och vinter. Idén kommer från Amerika där det kallas, ”Townhall meetings”, Stadshusmöten ute i lokalsamhället.

Det första sker i Folkets Husby redan onsdag den 23 oktober. Då kommer Lotta Edholm (L), Skolborgarråd, Jan Jönsson (L), Socialborgarråd och Fredrik Lindstål (C) vikarierande Arbetsmarknads- och integrationsborgarråd.

Tanken är att politikerna kommer till civilsamhället och det är mötesdeltagarnas frågor och intressen som står i centrum. Därför inleds varje möte med att politikerna får göra varsin kort inledning innan deltagarna släpps in och fyller resten av mötestiden med det som de anser vara viktigt.

Stiftelsen The Global Village, som anordnar Järvaveckan, vill öka förståelsen mellan politiker och medborgare i förorten, genom att skapa tillfällen för samtal och diskussioner mellan dem som annars sällan möts. Passa därför på att delta i nästa veckas Townhall Meeting i Folkets Husby den 23 oktober kl. 18 -20. OBS! Föranmälan krävs.

Ytterligare fyra möten är planerade med andra borgarråd; onsdag den 4 december, måndag den 13 januari och torsdag den 6 februari. Plats för dessa möten är ännu ej bestämd.

Evis Leander

Du kan anmäla dig till mötet här: https://sv-se.invajo.com/event/stiftelsentheglobalvillage/townhallmeetingstockholmsstadborgarr%C3%A5d

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Framtiden oviss för Tensta Träff

Kulturnämnden beslutade att Studiefrämjandet får hälften så mycket pengar för att driva verksamheten i Tensta Träff, som de önskade.  – Vi har haft ett möte med kulturförvaltningen och nu diskuterar vi om vi kan få det att rulla ändå, säger Farida Al-Abani, verksamhetsledare på Tensta Träff.

Rinkeby Stars blev fotbollsturneringen Seukis segrare 2019

Finalen i fotbollsturneringen Seuki gick av stapeln igår på Spånga IP. Matchen avgjordes på straffar och vinnaren blev Rinkeby Stars.

”Det är bortkastade pengar”

Avraam Lazaridis är rinkebybo och vice ordförande i Rinkeby-Kista råd för funktionshinderfrågor. Han har sett den nya trappan i Rinkeby,  – Det ser inte bra ut alls, den är inte tillgänglig. Det är bortkastade pengar. 

Suad Ali om sin debutroman

Suad Ali, statsvetare som har arbetat med migrationsfrågor på FN:s flyktingorgan UNHCR, Utrikesdepartementet och Migrationsverket, debuterar som författare med romanen “Dina händer var fulla av liv”. I torsdags kväll bjöd Rinkeby Folkets Hus in till ett samtal om boken.