Skylt som informerar om att cykelvägen är avstängd

Återigen stänger Trafikverket av gång- och cykelbanan mellan Spånga och Barkarby lagom till cykelsäsongen. Sedan 2017 har arbetet med Förbifart Stockholm gång på gång orsakat stora störningar för fotgängare och cyklister som försöker ta sig mellan Spånga och Barkarby. 

På Trafikverkets hemsida står att de arbetade för att inte behöva stänga av sträckan i år igen, men att det tyvärr finns arbeten kvar som måste utföras nu i sommar under tiden som tågtrafiken på Mälarbanan är avstängd. Det är ledningar som ska läggas ner och den nya motorvägsbron som ska gå över trafikplats Hjulsta behöver åtgärdas.

Gång- och cykelvägen har de senaste åren varit mer avstängd än den varit öppen. Först stängdes den i mars 2017 och öppnades inte förrän i september 2018. I april 2019 stängdes vägen av igen för att öppna lagom till jul samma år. Under 2020 var samma sträcka avstängd under hela sommaren och hösten och nu har den alltså varit öppen sedan november 2020 när det blivit dags att stänga igen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Manifestation mot våldet

Husbyborna har fått nog av skjutningar och dödligt våld. Nu planeras ett möte mot våldet och dess orsaker på lördag den 5 september kl. 13.00.

Fortsatt missnöje i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning

Nu har de flesta av tjänstemännen i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttat tillbaka till…

Anders Österberg (S) vill ser fler kulturinstitutioner i Järva

Anders Österberg, riksdagsledamot (S) vill se Historiska muséet, Kungliga Operan, dansakademin och motsvarande statligt finansierade kulturinstitutioner bygga filialer i Järva och andra områden där det råder underskott på professionell kulturell verksamhet.

Skottlossning i Tensta på lördagskvällen

Skottlossning ägde rum i Tensta på lördagskvällen, rapporterar Polisen på sin hemsida. Polisen träffade på en skottskadad pojke i tonåren, som fördes till sjukhus i ambulans.