Skylt som informerar om att cykelvägen är avstängd

Återigen stänger Trafikverket av gång- och cykelbanan mellan Spånga och Barkarby lagom till cykelsäsongen. Sedan 2017 har arbetet med Förbifart Stockholm gång på gång orsakat stora störningar för fotgängare och cyklister som försöker ta sig mellan Spånga och Barkarby. 

På Trafikverkets hemsida står att de arbetade för att inte behöva stänga av sträckan i år igen, men att det tyvärr finns arbeten kvar som måste utföras nu i sommar under tiden som tågtrafiken på Mälarbanan är avstängd. Det är ledningar som ska läggas ner och den nya motorvägsbron som ska gå över trafikplats Hjulsta behöver åtgärdas.

Gång- och cykelvägen har de senaste åren varit mer avstängd än den varit öppen. Först stängdes den i mars 2017 och öppnades inte förrän i september 2018. I april 2019 stängdes vägen av igen för att öppna lagom till jul samma år. Under 2020 var samma sträcka avstängd under hela sommaren och hösten och nu har den alltså varit öppen sedan november 2020 när det blivit dags att stänga igen.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hjulsta grundskolas rektor slutar

Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.

Ny secondhand öppnar i Erikshjälpens gamla lokal

Glada nyheter för alla som sörjde nedstängningen av Erikshjälpens stora secondhandbutik i Spånga är att det snart öppnar en ny butik i lokalerna. Just nu pågår renovering, och den 19 mars slår Skyddsvärnet secondhand upp portarna.

Många roliga aktiviteter på Rinkeby torg

Sommar på torget med massor av aktiviteter för barn finns i Rinkeby mellan 26 juli och 13 augusti, dessförinnan var de tre veckor i Husby. – Det var väldigt populärt i Husby, och vi hoppas att rinkebyborna också ska hitta oss, säger Ebba Sidh som är projektledare.

Ungdomens Hus stängt – idrottsförvaltningen tar över

En översyn av hela verksamheten för unga mellan 16-19 år har inletts i Rinkeby-Kista. Ungdomens Hus i Rinkeby är fortfarande stängt och kommer sannolikt inte öppnas i igen.  – Nej, jag tror inte de här lokalerna är lämpliga, säger Stefan Lindström, enhetschef och ansvarig för Ungdomens Hus.