Har du gjort någon teckning eller målning som du vill visa upp? Då kan du lämna den i lådan i entrén till Rinkeby Folkets Hus. I höst blir det en mycket stor konstvisning där vi blandar verk av kända och helt okända konstnärer. Lämna din konst till Rinkebys, kanske Sveriges, största konstutställning någonsin.

Kommer vi kunna se vilka verk som är värda miljoner och vilka som är producerade av grannens tolvåring? Vi vet inte. Sanningen är att nästan alla kan rita och måla.

Du kan göra Sverige lite större

I Sverige finns det 25 000 konstnärer som lever på sin konst. Det är drygt två konstnärer per tusen svenskar. Nästan allihop heter något i stil med Andersson, Pettersson eller Lundström. Nästan ingen heter något som börjar med Abdi. Där tror vi att just du kan bidra. Du kan göra Sverige lite större. Du behöver inte vara Sveriges nästa Ernst Billgren. Det räcker med att du har ritat en teckning som ger dig en känsla när du tittar på den. Den känslan vill vi att du ska dela med dig av till alla som kommer på konstvisningen i höst.

Verken som vi tar emot måste vara teckningar eller målningar som kan sättas in i en ram av metall. De ska vara max 50 cm breda och 70 cm höga, men de får vara hur små som helst.

Skriv ditt namn, adress, mobilnummer på baksidan och lämna teckningen eller målningen i lådan som finns i entrén till Rinkeby Folkets Hus. Du får också lämna in anonymt, utan namn och nummer, men då kan du inte få tillbaka den efteråt.

Fardosa Omar, Rinkeby Folkets Hus
Mårten Westberg, Rinkeby Run 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

SWATAB ger sin syn på testresultatet

SWATABs VD Mats Marklund ger i ett mejl sin syn på det resultat som forskaren David Wensbo Posaric fick fram när han testade om det avjoniserade vattnet hade de egenskaper som påstås. Han skriver:

Joakim Larsson tror på Rinkebystråkets framtid

Stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson, M, var en av de drivande när Rinkebystråket byggdes om till en affärsgata. Idag står fler och fler lokaler tomma längs gatan, men han tycker inte att projektet är ett misslyckande.  – Nej, det tycker jag inte. Tvärtom.

Flerspråkiga infohubbar om vaccination på plats i Järva

I helgen fanns infohubbar i Rinkeby centrum och Tensta centrum där hälsoinformatörer hjälper besökare med att svara på medicinska frågor och boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk. Samtidigt sker liknande informationssatsningar på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under vardagarna.

Nya bom-lås löser inte bus på MC

Nu byts låsen på Järvas bommar för att stoppa buskörning på gångvägarna. Men satsningen riktar sig bara mot bilar, för mopeder och motorcyklar finns det fortfarande inga hinder.