Zamir Shureh Ahmed ordnar Earth hour i Rinkeby.

Welcome 2 Second Chance anordnar i samarbete med WWF Sweden Youth ett Earth Hour event i Rinkeby. Eventet syftar till att uppmärksamma klimatfrågan i Järva. 

Under lördagen den 30 mars håller föreningen Welcome 2 Second Chance tillsammans med organisationen WWF Sweden Youth ett Earth Hour event i Rinkeby Folkets Hus. Earth Hour är en symbolhandling för klimatet som uppmanar till att under en timme släcka all belysning i syfte att uppmärksamma klimatfrågan.

Zamir Shureh Ahmed är medlem i båda verksamheterna. Han menar att syftet med eventet är att inspirera ungdomar att engagera sig i vår planet.

– Det är viktigt att uppmärksamma miljö- och samhällsfrågor i våra områden. Eventet är av ungdomar, för ungdomar.

– Detta är ett pilotprojekt och vårt första samarbete med WWF Sweden Youth, och förhoppningsvis inte den sista. Visionen är att detta event ska ske årligen. 

Eventet pågår i fyra timmar och kvällen bjuder på panelsamtal och föreläsning om social hållbarhet av Haisam Mohamed. Poeten Ahmed Hassano och artisterna Keya, Chris Kips samt Robin Dex står för underhållningen. Lamporna släcks mellan 20.30 till 21.00.

Zamzam Bouraleh

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Cykelvägen till Barkarby stängs av hela sommaren

Återigen stänger Trafikverket av gång- och cykelbanan mellan Spånga och Barkarby lagom till cykelsäsongen. Sedan 2017 har arbetet med Förbifart Stockholm gång på gång orsakat stora störningar för fotgängare och cyklister som försöker ta sig mellan Spånga och Barkarby. 

Tre personer skjutna i Tensta

På tisdagskvällen blev tre personer skjutna i Tensta. En är död, en är svårt skadad och en har lindrigare skador, enligt uppgifter i media.

Prisutdelning i fototävlingen #MinaKvarter

Vinnarna i fototävlingen #MinaKvarter2019 som Stockholm Science City har arrangerat under våren har fått sina priser.  Fyra ungdomar från Enbacksskolan i Tensta och en från Akalla grundskola, fick ta emot diplom och priser på Järvaveckans stora scen.

Uppdrag Granskning hos Hemblas hyresgäster i Husby

Vittnesmålen är många. – Jag bor på Nordkapsgatan… – Jag bor på Bergengatan… Hyresgästerna som samlats i Folkets Husby bor alla i Hemblas fastigheter. De har kommit för att berätta om sina erfarenheter för teveproducenten från Uppdrag Granskning, som är på besök.