Badbrygga med ett rött kryss över

Efter skyfallen den senaste veckan avråder Stockholms stad från bad vid stadens badplatser tills provsvar om vattenkvaliteten har kommit. 

Nu verkar det äntligen som att sommarvärmen är här för att stanna, men badsugna stockholmare uppmanas att undvika stränder och klippor den kommande veckan. Regnvädret som orsakade översvämningar på flera håll i Stockholm kan ha gjort vattnet otjänligt att bada i.

Avloppsvattnet har inte kunnat renas som vanligt på grund av de stora vattenmängderna och provsvar om vattenkvaliteten väntas inte förrän i slutet av kommande vecka 22. Alla rapporter om vattenkvalitet på olika badplatser publiceras på Havs- och vattenmyndighetens webbplats

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Okänd gasläcka i Järva just nu

Det luktar gas i Järva, och enligt uppgifter från Räddningstjänsten ända bort till Veddesta. – Jag har ringt runt och frågat vad som pågår, men ingen kan ge några besked, säger Gunilla Moshi, som befann sig på Degerbygränd i Rinkeby när hon ringde.

Fryshuset grundskola Västra har fotboll på schemat i höst

I höst kommer det finnas fotboll som ämne på Fryshuset grundskola Västra. Elever från årskurs 7 till 9 kommer få chansen att välja fotbollsträning som Elevens val. Petra Ahrnstedt, som är biträdande rektor på skolan, svarade på några frågor.

”Våra barn blir skjutna? Bryr ni er?”

Fuck våldet anordnade en demonstration i centrala Stockholm idag mot det dödliga…

Poesipiloter och bokdansande skola får Läsplogen 2021

På världsbokdagen den 23 april delas läsfrämjarpriset Läsplogen ut för första gången. Priset delas lika mellan Elinsborgsskolans biblioteksråd och poesipiloterna Saber Ibrahim, Khalid Ali Dahir, Rayan Imam och Ali Mohamed i årskurs 8 på Enbacksskolan.