Badbrygga med ett rött kryss över

Efter skyfallen den senaste veckan avråder Stockholms stad från bad vid stadens badplatser tills provsvar om vattenkvaliteten har kommit. 

Nu verkar det äntligen som att sommarvärmen är här för att stanna, men badsugna stockholmare uppmanas att undvika stränder och klippor den kommande veckan. Regnvädret som orsakade översvämningar på flera håll i Stockholm kan ha gjort vattnet otjänligt att bada i.

Avloppsvattnet har inte kunnat renas som vanligt på grund av de stora vattenmängderna och provsvar om vattenkvaliteten väntas inte förrän i slutet av kommande vecka 22. Alla rapporter om vattenkvalitet på olika badplatser publiceras på Havs- och vattenmyndighetens webbplats

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mer om viruset – länkar med information på andra språk

Coronaviruset är nu spritt i hela det svenska samhället, åtminstone i Stockholm och andra stora städer. Mer är 1 000 personer är smittade och sju patienter hade dött fram till måndag eftermiddag.

Ännu fler ordningsvakter till Järva

Från och med idag,  den 9 september, har 20 kommunala ordningsvakter rätt att patrullera i Rinkeby, Tensta, Husby och Spånga.

Polisen övervakar Järvafältet permanent med värmekameror

Nya höghuset vid Rinkebyterrassen stod färdigt 2017 och syns från stora delar av Järvafältet. Men vad du kanske inte vet är att när du ser huset så ser det samtidigt dig. Nyhetsbyrån Järva kan avslöja att polisen med hjälp av värmekamera kan följa dina rörelser, dygnet runt och permanent, på fältet mellan Rinkeby, Tensta, Kista och Husby.

Vackra väggar i Rinkeby centrum

På Rinkeby torg målas det med full fart just nu. Väggarna pryds av lokala järvabor med färger som livar upp torget i det gråmulna vädret. På väggarna ser vi Cherrie, Imenella och Mohammed Hagi Farah.