En ensam potatis på en diskbänk.

Ett och annat har man lärt sig under pandemin. Som att tjacka käk på nätet och få hem rubbet en gång i veckan i stället för att släpa sig fördärvad med tunga kassar var och varannan dag.

Fast ibland går man på en mina. Vissa grejer kan vara slut – och då får man kompletteringshandla i affärn.

Eller som idag när vi fick en påse med en (1) potatis. Vi hade glömt att pricka för vikt i stället för antal när vi kryssade för i beställningslistan!

Men i Husby fixar det sig ofta

Men i Husby fixar det sig ofta. Vi slog en signal till en träningskompis från Husbybadet och sporde om hon vore sugen på en kopp fika med tilltugg på Husby gård.

– Nä, hon skulle träna, hade inte tid.

Men så berättar vi om vår ensamma rotfrukt som en lustig anekdot. Och si! Hon hade just köpt en massa plugg. Men så hade hennes dotter hört av sig och bjudit henne vara med och ta upp färskpärer på dotterns kolonilott i Akalla. Och nu hade kamraten drabbats av potatisöverskott!

– Jag kan ju komma över med ett kilo köpeplugg till er efter träningen i eftermiddag, sa hon. 

Ja, så blev det en balja java och lite bullar ändå. Och middan var räddad!

Så kan det också vara att bo i Husby.

Mats Leander

   

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avspärrningar kring Husby gård reser frågor

Strax före helgen kom det bilar och la av staket på tomten där tidigare dagiset Smultronstället låg, mellan Trondheimsgatan 46 och Oslogatan 32. På fredagen var hela tomten avspärrad med en gata på gräsmattan ända ner till Husby gård. Där fortsätter staketen runt ett stort sammanhängande område på Husby gård från gräsmattan ända fram till gårdsbyggnaderna. Två smärre områden på södra sidan av gångvägen ner mot grillplatsen är också inhägnade.

Vi förtjänar att uppmärksammas för våra framgångar

Gång på gång hör vi i media hur Tensta utmålas och beskrivs som en ”No Go Zone” där inte ens polisen kan upprätthålla ordningen. Denna bild är inte bara grov och enkelspårig utan den drar alla över en kam.

På tal om det som kallas för ”grit”

Läste nyligen en artikel om det som inom populärpsykologi kallas för ”grit”. Ett ord som förenklat kan beskrivas som driv och uthållighet. Känner mig reserverad, eftersom idén om grit enkelt kan bli använt på sätt som gör att elevens prestation, görs till ett uttryck för elevens karaktär.

Det är när vi höjer våra röster som förändring sker

Ingen ska behöva utsättas för rasism! Ingen ska känna sig tvungen att behöva förbereda sina barn på att de kanske kommer stöta på rasism i samhället.