Tittar på TV denna tidiga eftermiddag, men blickarna går mot fönstret på sidan om. Det går inte att låta bli. Eftersom jag hade dragit upp persiennerna helt, kan man nu se det fantastiska skådespel snöfallet bjuder på där ute.

Himlen är svart, men skyms nu av milliarder snöflingor som singlar ner mot marken – var och en i sin egen takt. De hela är som guldbelysta av fotbollsplanens höga strålkastare. I förgrunden ser man raden av de ståtliga lövträdens kala grenar bilda en dekorativ inramning. Detta skådespel pågår i flera timmar.

Därefter är himlen åter svart. Grenarna syns inte längre och strålkastarna dominerar utsikten över den tomma idrottsplatsen.

I morse fick snöflingorna en konkurrent

I morse fick snöflingorna en konkurrent. Den fängslande utsikten med snöfallet i går kväll har ersatts av en annan helt underbar tavla. Utanför fönstret syns en ljusblå himmel med vita moln. Solen lyser över hus och fotbollsplan – snön ligger kvar snötäckt. Trädens snöklädda grenar bildar nu ett dekorativt mönster – nu i silverglans. (Antar att strålkastarna står kvar.)

Tankarna går som vanligt till de dagliga frågorna i samhället. Mina vänner och jag brukar säga att vi som är pensionärer och tillhör riskgruppen är ganska skonade. Vi tänker på alla hjältar som ställer upp i samhället och vi försöker ta ansvar så gott vi kan. I dag gäller det till exempel att låta bli att gå ut på hala parkvägar. Det finns inte så mycket plats för halkolyckor i vården just nu.

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

V: Det blir tuffare för föreningarna i Rinkeby-Kista

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd hade ett slutet möte senast med hälften av politikerna närvarande…

Ojämlika levnadsvillkor blir tydliga under pandemin

Sverige drabbas just nu av Coronapandemin.  Värst drabbade är de så kallade utsatta områdena och våra äldreboenden. Varför?

En julhälsning från lärarna på Enbacksskolan

Från oss alla till er alla vem du än är! Vi ser till att framtiden inte kommer på efterkälken, det kan du tryggt räkna med. Flitens lampa lyser på Enbacksskolan i Tensta och i en rasande pandemi som lamslagit en hel värld arbetar vi in i det sista med att säkerställa elevernas kunskapsutveckling.

Barnen undrar när coronan tar slut

”När är corona slut egentligen?” Barnen undrar. Alla undrar och tiden bara går. Vänner får barn, fyller år, gör slut med sin partner och förlorar nära anhöriga utan att det går att träffas och krama varandra. Snart har det gått ett år sedan man sågs på grund av restriktioner.