Bild: Markéta Machova´, Pixabay

För att “motivera” asylsökande att inte flytta till Rinkeby, Tensta, Husby och Skärholmen har Stockholms stad nu beslutat att de som bosätter sig där förlorar rätten till bidrag. “Det kommer förhoppningsvis innebära att färre asylsökande kommer till vår stadsdel” säger Rinkeby-Kistas moderate ordförande Benjamin Dousa.

Det är en ändring i den så kallade ebo-lagen som gjort att moderaterna nu kan begränsa rätten att bo i områden med “hög arbetslöshet, låg utbildningsgrad och låga inkomster samt en utbredd trångboddhet”.

Som vanligt vill moderaterna bemöta ojämlikheten med att straffa de mest utsatta

Så istället för att lösa problemen med segregationen och ojämlikheten i våra områden ska man hindra folk från att bosätta sig här. Och som vanligt vill moderaterna bemöta ojämlikheten med att straffa de mest utsatta. De ska inte få söka sig dit där det kan finnas möjlighet att hitta en hyresrätt, och där man kanske kan hitta kontakter och erfarenheter.

Något motsvarande för andra änden av skalan tycks inte vara aktuellt. Men jag föreslår att höginkomsttagare med svensk härkomst i så fall på motsvarande sätt blir av med rätten till statliga och kommunala bidrag (och avdrag) om de väljer att fortsätta bosätta sig i områden med låg arbetslöshet, hög utbildningsgrad och höga inkomster samt en utbredd glesboddhet.

Inga bonusar för hybrid-suven om du bor i sexrummare i Vasastan!

Avskaffa rätten till RUT- och ROT-avdrag till rika på Östermalm, Norrmalm och i villaområdena i Bromma. Inga bonusar för hybrid-suven om du bor i sexrummare i Vasastan! Bli av med ränteavdragen om du flyttar till en funkisvilla i Södra Ängby!

Och använd pengarna till riktiga satsningar på dem som mest behöver det! Som råkar vara just de boende i våra områden. Så kan vi sedan lugnt och med gott samvete välkomna asylsökande hit.

Rinkebypappa

Bild: Markéta Machova´, Pixabay

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vi känner oss maktlösa och svikna av politikerna”

 De ansvariga i Stockholms stad har kraftigt minskat budgeten för grundskolorna i Stockholms förorter. Föräldrar till barn i Askebyskolan i Rinkeby protesterar mot Stockholm stads nedskärningar.

Fortsatta avspärrningar i Husby

Bygget av Husby kulturstråk försätter. Lagom till påsk har man nått ända ner till Husby gård med vägen tvärsöver gräsmattan nedanför den gamla dagistomten – den som kallas ogrästrädgården på de uppsatta kartorna. Men byggjobbarna säger att vägen ska tas bort när de är färdiga. Den vanliga gångvägen kan de inte använda för det ska grävas ner kablar där.

En lovsång till snön

Tittar på TV denna tidiga eftermiddag, men blickarna går mot fönstret på sidan om. Det går inte att låta bli. Eftersom jag hade dragit upp persiennerna helt, kan man nu se det fantastiska skådespel snöfallet bjuder på där ute.

Hederskulturen har en lång historia i Sverige

Hederskulturen existerar i det svenska samhället. Många, däribland en del politiker, påstår att det är ett problem som uppstått tillsammans med den samtida invandringen. Sanningen är något helt annat och rötterna sträcker sig långt bak i tiden.