Moosa är en av de som föreslås blir Årets folkbildare på Förortsgalan.

– Jag blir själv lycklig över att se andra bli lyckliga. 
Moosa Assal är föreläsare och fritidsledare. Han är nominerad till Årets folkbildare på Förortsgalan 2019 för sitt engagemang med ungdomar, i synnerhet i Järva. Han berättar om sitt arbete med ungdomar, hans drivkraft och Gud.

Ramsis James Assal , 34, är föreläsare om tro, personutveckling och droger samt arbetar som fritidsledare på ungdomsgården Blå Huset i Tensta. Moosa Assal, som det namn de flesta känner honom vid, driver även det populära Instagramkontot ”medinastudenten” där han också förmedlar empowerment. Olika engagemang som lett till en nominering som Årets folkbildare på Förortsgalan 2019.

Moosa Assal började engagera sig i civilfrågor i Järva sedan barnsben. Även om han idag bjuds in att föreläsa runtom i hela Sverige, har han fortfarande sin bas i Järva på fritidsgården Blå Huset.

– På Blå Huset försöker jag inspirera ungdomar med positivitet och motiverande tankar. Ungdomarna är framtiden och därför är det ytterst viktigt att de får goda råd, vägvisning och liknande redan från tidig ålder. Vi tacklas även med en del problem i våra förorter, så det är extra viktigt att vi som är lite äldre kan skapa en trygg plattform för dessa barn och ungdomar.

Föreläsaren talar mycket om motivation och inspiration. Han menar att hans syfte är att inspirera godhet hos andra. Vad gäller vad som motiverar honom själv är svaret: Gud.

– Min tro på Gud och Hans kärlek till godhet är min största drivkraft. Att hjälpa andra är även något min mor lärde mig genom sina handlingar. Hon brukade hjälpa allt och alla, till och med små djur ute i naturen.

– Sedan blir jag motiverad av att inspirera människor att ta tag i sitt liv, sin hälsa, sina studier eller liknande, för att senare vittna dessa människor hjälpa nästkommande generation med samma saker. Jag blir själv lycklig över att se andra bli lyckliga.

Krista Sirviö
Fatima Mohamed
Bild: Alexander Assal
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Han förmedlar historierna om dem som vuxit upp i diasporan

Många förknippar Yusuf Hussein med Ortens bästa poet och han har varit med i Ortens bästa penna. Allt började 2018 när han vann i gruppmomentet med västerorts grymma poeter under poesi-galan. 

Han har världen som arbetsplats

Han kom till ett främmande land för kärleken. Sedan blev Philip O’Connors resa bevis på att det mesta är möjligt. Den tidigare IT-praktikanten som blev sportjournalist på en av världens största nyhetsbyråer bor i Kista. Kvinnan som skulle bli hans fru tog nu 47-årige Philip O’Connor till Sverige. Mer än 20 år senare sitter han i parhuset i Kista och har precis släppt iväg barnen till skolan.

Melody Farshin om Mizeria och makten över språket

Melody Farshin har debuterat som författare med romanen Mizeria. I den här…

”Vaccinet är enda vägen ut ur pandemin”

Nyhetsbyrån Järva har träffat Fatuma Mohamed, hälsoinformatör på Region Stockholm, för att prata om myter och spekulationer kring vaccinet mot covid-19. – Den allra vanligaste myten jag möter, är att vaccinet gör såväl män som kvinnor sterila, berättar hon.