Moosa är en av de som föreslås blir Årets folkbildare på Förortsgalan.

– Jag blir själv lycklig över att se andra bli lyckliga. 
Moosa Assal är föreläsare och fritidsledare. Han är nominerad till Årets folkbildare på Förortsgalan 2019 för sitt engagemang med ungdomar, i synnerhet i Järva. Han berättar om sitt arbete med ungdomar, hans drivkraft och Gud.

Ramsis James Assal , 34, är föreläsare om tro, personutveckling och droger samt arbetar som fritidsledare på ungdomsgården Blå Huset i Tensta. Moosa Assal, som det namn de flesta känner honom vid, driver även det populära Instagramkontot ”medinastudenten” där han också förmedlar empowerment. Olika engagemang som lett till en nominering som Årets folkbildare på Förortsgalan 2019.

Moosa Assal började engagera sig i civilfrågor i Järva sedan barnsben. Även om han idag bjuds in att föreläsa runtom i hela Sverige, har han fortfarande sin bas i Järva på fritidsgården Blå Huset.

– På Blå Huset försöker jag inspirera ungdomar med positivitet och motiverande tankar. Ungdomarna är framtiden och därför är det ytterst viktigt att de får goda råd, vägvisning och liknande redan från tidig ålder. Vi tacklas även med en del problem i våra förorter, så det är extra viktigt att vi som är lite äldre kan skapa en trygg plattform för dessa barn och ungdomar.

Föreläsaren talar mycket om motivation och inspiration. Han menar att hans syfte är att inspirera godhet hos andra. Vad gäller vad som motiverar honom själv är svaret: Gud.

– Min tro på Gud och Hans kärlek till godhet är min största drivkraft. Att hjälpa andra är även något min mor lärde mig genom sina handlingar. Hon brukade hjälpa allt och alla, till och med små djur ute i naturen.

– Sedan blir jag motiverad av att inspirera människor att ta tag i sitt liv, sin hälsa, sina studier eller liknande, för att senare vittna dessa människor hjälpa nästkommande generation med samma saker. Jag blir själv lycklig över att se andra bli lyckliga.

Krista Sirviö
Fatima Mohamed
Bild: Alexander Assal
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Jag kom direkt till Tensta och här har jag stannat”

Det är en av de där riktigt heta sommardagarna. Fahyma Alnablsi drar sin dramaten från sin arbetsplats på Tensta konsthall, ner genom Nydalsparken och under motorlederna ut på Järvafältet. – Där nere ligger Tensta fritidsträdgårdar sedan mer än 40 år tillbaka. Dit ska vi.

”Vi tjejer tog plats och hade skinn på näsan”

När Ulrika Åkesdotter tog en tur längs Memory Lane i Rinkeby för en tid sedan dök alla minnen upp. Om Rinkeby centrum, om bästa pizzerian som två bröder hade, gubbarna i fiket och taxistolpen där alla hängde. – Man blev accepterad av alla, kände sig trygg och vi tjejer tog plats och hade skinn på näsan. Det var den bästa tiden i livet, säger Ulrika Åkesdotter.

Oral Hatava är ny ordförande i Rinkeby Folkets Hus

På senaste årsmötet i Rinkeby Folkets Hus valdes Oral Hatava till föreningens nye ordförande.– Vi ska bli en fyr som lyser så starkt att man är stolt över att bo i Rinkeby.

”Taxibranschen har dött”

Benjamin Karipidis, 58, bor i Kista och arbetar som taxichaufför. Coronapandemin har drabbat hans yrkesbransch hårt, därför går han nu i tankarna om att byta jobb om ingen förbättring sker inom en snar framtid.