Imorgon, lördag, blir det poddfestival i Folkets Husby. Värdarna för evenemanget är tjejerna bakom podden Galdem A Talk. Zamzam Bouraleh, en av grundarna av podden, berättar om kvällens line-up, om vad besökarna kan förvänta sig av kvällen samt om workshopen som kommer att hållas tidigare under dagen.

Poddfestivalen är ett initiativ av Stockholms Stad, ABF Stockholm och Folkets Husby. Idén var att anordna ett evenemang där Järvabor kunde samlas och umgås. När tjejerna som driver podden Galdem A Talk föreslogs som värdar, kom idén om att anordna en Poddfestival.

– Det händer en hel del i Järva. Vi har exempelvis haft Ortens bästa poet och mycket annat som lyft upp kreativitet av olika slag, men inte något som berört alla de poddar som produceras i västerort.

– Vi fick en lista med alla poddar som produceras i Folkets Husby. Till slut blev det en line-up med poddarna CHILLAURAN, Avbytarbänken, Ta Del Av Vår Vibe, Bossuppodden, CONFRONTZONE, Younity Podden och Revolutionary Hijabis. Podden Småstadstänk produceras av några tjejer från Falkenberg men är också en del av kvällens line-up, säger Zamzam Bouraleh.

Under kvällen kommer olika poddar att delta i panelsamtal i sessioner på omkring 30 minuter. Två moderatorer kommer att hålla i samtalen som kommer att beröra ämnen som bland annat representation, övergången från privatperson till offentlig person samt utbildning och resurser i skolorna i orten. 

– Vi kommer också att ha underhållning i form av mellanakter. Artisten Keya kommer att uppträda, vi kommer att ha DJ Dave som kommer att spela musik för oss samt poesiuppläsning av Ahmed Hassano som kom på andra plats i finalen av Orten bästa poet år 2018.

Tidigare under dagen kommer en poddworkshop att hållas av Galdem A Talk. Podden har mellan 400-1000 lyssnare i snitt per avsnitt och är skapad av Järvaborna Zamzam Bouraleh, Awo-Nada Yussuf, Fatuma Yussuf och Sara Mecconen.

–  Syftet med workshopen är att vi ska visa hur det fungerar i studion, hur vi gör när vi planerar våra avsnitt och hur man får spridning på sin podd. Vi vill helt enkelt uppmuntra andra att skapa poddar och därmed egna plattformar där unika röster kan höras.

Eleni Terzitane

Poddworkshopen hålls den 19 januari på Folkets Husby mellan 15.00 – 16.00. Anmälan sker på galdematalk@gmail.com. Poddfestivalen hålls samma dag mellan 17.00 – 21.00 på Folkets Husby där det också bjuds på tilltugg och snacks.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kunskapslyftet vill höja utbildningsnivån i Järva

Det nybildade nätverket Kunskapslyftet vill att fler från Järva vidareutbildar sig efter gymnasiet. Två gånger per år ska nätverksträffar anordnas, där man har chansen att träffa alumner från området. Nästa lördag är det premiär för det allra första evenemanget på Kista Träff.

2019 års Nobelfest i Rinkeby

Olga Tokarczuk kom till Rinkeby till slut. I ett fullsatt bibliotek mötte eleverna från Knutbyskolan och Enbacksskolan Nobelpristagaren i litteratur.

”Man är inte så tuff som man tror”

Ikväll börjar TV4:s satsning Elitstyrkans hemligheter Sverige. En av deltagarna är fitnesscoachen Fredrik Johansson.  – ”Titta pappa, du är med på teve” säger min fyraåring hela tiden.

Elfte juli-priset 2019 delades ut på Kista folkhögskola

Mattias Schain och Samuel Sjöblom fick årets Elfte juli-pris för initiativet att bilda en mänsklig ring runt Stockholms moské. – De har visat prov på en sällsynt solidaritet och medmänsklighet, sade Mariam Osman Sherifay, skolans rektor.