Imorgon torsdag finns det möjlighet att hämta kläder helt gratis i Rinkeby Folkets Hus. Kläderna är inlämnade av privatpersoner som vill skänka dem vidare till folk som behöver.

– Det finns byxor, tröjor, jackor och skor i vuxenstorlekar för både män och kvinnor. Några enstaka barnskor har jag sett också. Vi gör det här som en engångsgrej, eller pilot kanske jag ska säga, vi får se hur stort intresset är, säger Fardosa Omar som är projektledare på Rinkeby Folkets Hus.

Det är inget klädbyte så det går inte att lämna in någonting, bara plocka det man vill ha. Kläderna finns tillgängliga i Bredbysalen mellan klockan 11 och 14 och Rinkeby Folkets Hus bjuder på fika till alla som kommer förbi.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu kan man vaccinera sig på Kistamässan

Nu kan personer som är 65-plus boka tid på någon av Region Stockholms vaccinationsmottagningar. En av dessa är Kistamässan som numera är Sveriges största vaccinationscentral.

En Svart Flickas Handbok är ett verktyg förklädd i texter

Mariama Jobe är superaktuell med boken ”En Svart Flickas Handbok”. Boksläppet sker idag, den 1 juli, digitalt och live på Instagram ikväll. Men nästa bok skriver hon på engelska, eftersom hon inte känner att hon kan utvecklas mer i det svenska kulturlivet.

Islamofobin fick Khadiga att ta av sig slöjan

I onsdags publicerade Brottsförebyggande rådet, Brå, en ny rapport om de islamofobiska hatbrottens karaktär. Khadiga från Akalla berättar om sina egna erfarenheter av islamofobi som muslimsk kvinna. Erfarenheter som ledde till att hon till slut tog av sig slöjan i hopp om slippa påhopp.

Tensta marknad firar 30 år

– Gemensamt förklarar vi Tensta marknad öppnad! Stadsdelsnämndens ordförande Sus Andersson, MP,…