avspärrningarna till den trasiga gångbron är flyttade på.

Det var den 26 april som en lastbil körde in i Femte Rinkebybron och gångbron över stråket stängdes av. Nu är det den 8 juli och gångbron är fortfarande trasig. Hur lång tid ska det behöva ta?

Folk har tröttnat på att inget händer och därför flyttat på avspärrningarna och börjat använda bron ändå.

Det var den 26 april, som en lastbil körde in i gångbron över Rinkebystråket. Det var en ordentlig krock, de två personerna i förarhytten blev fastklämda och polis och ambulans kallades till platsen. Ingen skadades, men gångbron skadades så att den stängdes av.

Första beskedet som Trafikkontoret gav till Nyhetsbyrån Järva var att bron skulle repareras redan samma vecka, den 30 april. Men inget hände.

I vecka 32 börjar reparationerna

Den 18 maj kontaktade Nyhetsbyrån Järva Trafikverket igen, eftersom gångbron fortfarande var avstängd. Den gången fick vi inga besked alls.

Igår, den 8 juli, kontaktade vi Trafikkontoret igen, och kommunikatören Malin Larsson gav följande besked:
– I vecka 32 börjar reparationerna, de måste svetsa bron. Och så tar det en månad innan gångbron kan börja att användas igen.

Någon gång runt den 10 september ska alltså gångbron över Rinkebystråket vara reparerad. 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vi måste tala med varandra – inte om varandra”

När landets vice statsminister Isabella Lövin vill veta mer om situationen i Järva kallar hon på Ahmed Abdirahman från Global Village. – Jag bad om det här mötet eftersom vi vet att Järva är väldigt drabbat av corona, sade Isabella Lövin vid en pressträff på fredagen.

Vapen och droger hittade hos student i Kista

Två personer greps i förra veckan efter att en saneringsfirma larmat polisen om att de hittat droger i en studentlägenhet i Kista. Polisen hittade utöver drogerna även flera vapen och sprängämnen.

Misstänkta brott i Järva i helgen

Ett misstänkt mordförsök i Rinkeby, en misstänkt våldtäkt i Kista och ett misstänkt mordförsök i Husby har rapporterats under helgen.

Misstänkt mordförsök i Rinkeby

En man skadades vid tiotiden på fredagskvällen i en lägenhet i Rinkeby. Två medelålders män är anhållna och misstänks för försök till mord eller dråp.