avspärrningarna till den trasiga gångbron är flyttade på.

Det var den 26 april som en lastbil körde in i Femte Rinkebybron och gångbron över stråket stängdes av. Nu är det den 8 juli och gångbron är fortfarande trasig. Hur lång tid ska det behöva ta?

Folk har tröttnat på att inget händer och därför flyttat på avspärrningarna och börjat använda bron ändå.

Det var den 26 april, som en lastbil körde in i gångbron över Rinkebystråket. Det var en ordentlig krock, de två personerna i förarhytten blev fastklämda och polis och ambulans kallades till platsen. Ingen skadades, men gångbron skadades så att den stängdes av.

Första beskedet som Trafikkontoret gav till Nyhetsbyrån Järva var att bron skulle repareras redan samma vecka, den 30 april. Men inget hände.

I vecka 32 börjar reparationerna

Den 18 maj kontaktade Nyhetsbyrån Järva Trafikverket igen, eftersom gångbron fortfarande var avstängd. Den gången fick vi inga besked alls.

Igår, den 8 juli, kontaktade vi Trafikkontoret igen, och kommunikatören Malin Larsson gav följande besked:
– I vecka 32 börjar reparationerna, de måste svetsa bron. Och så tar det en månad innan gångbron kan börja att användas igen.

Någon gång runt den 10 september ska alltså gångbron över Rinkebystråket vara reparerad. 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Tensta Centrum får ny höst- och vinterbelysning

Idag invigdes den nya höst- och vinterbelysningen i Tensta Centrum. En insats med syfte att öka tryggheten i området.

En tyst minut för de skjutna i Spånga-Tensta

Mycket folk och många frågor ställdes till de nya makthavarna när stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta samlades i servicehuset på Elinsborgbacken i Tensta.   

Äntligen, nu får vi åka skidor igen!

Idag, lördagen den 16 januari mellan klockan 12-14, finns skidor att låna på Spånga IP. – Jonis, Mikiel och Mansib hjälper dig att komma igång, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.

Alternativ gymnasiemässa hos Fryshuset i Husby

På torsdag den 7 november håller Fryshuset en gymnasiemässa i Husby.  – Det är första gången vi anordnar det här och jag hoppas att det blir en tradition, säger Petra Ahrnstedt, biträdande rektor på Fryshuset grundskola västra.