Nu stänger även moskén i Husby.
 – Ja, det blir ingen fredagsbön i Husby imorgon, säger Omar Sayed, kassör i församlingen.

Sedan tidigare är det känt att moskéerna i Kista och Rinkeby ställer in morgondagens fredagsbön. Husby Islamiska Kultur Center tänkte till en början ha öppet, som Nyhetsbyrån Järva rapporterade. 

– Men folk började ringa hit och vi insåg att det kommer inte att fungera. Om bara vi skulle hålla fredagsbön, då kommer alla att komma hit. Det går inte.

Men moskén i Husby kommer bara att ha stängt under dagen, vid den stora fredagsbönen, vid de andra bönestunderna är moskén öppen som vanligt.

Även Stockholms moské vid Medborgarplatsen har beslutat att ställa in fredagsbönen tills vidare på grund av Coronaviruset. Imorgon kommer moskén att öppnas från kl. 15.00 och hålla öppet de övriga bönerna

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nämndmötena fortfarande bakom stängda dörrar

Pandemin gjorde det omöjligt för allmänheten att närvara vid stadsdelsnämndernas möten i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta. Ännu har inga digitala lösningar tagits fram.  – Det känns inte som om viljan finns, säger Veronica Stiernborg, ersättare för V i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

BK Bussenhus vill nå ut till ännu fler föräldrar och barn

BK Bussenhus huserar i Asymetricas lokaler i Kista. Klubben har funnits sedan 2017 och har vuxit snabbt. – Just nu söker vi barn till vår knatteverksamhet för 5-6 åringar och idrottsföräldrar som kan få utbildning via SISU idrottsutbildarna, säger Akrem Hashim Yahya.

Ramadan Walk i Rinkeby ikväll

Förra året var det många som bröt fastan gemensamt i Rinkeby Folkets Hus, iftar anordnades tillsammans med olika föreningar i byn. Men i år har de varit tvungna att tänka om. – Folk sitter hemma, nice, då tar vi långa promenader istället, säger Evyn Redar, processledare på Folkets Hus.

Nu har breven med ”erbjudandet” kommit till hyresgästerna

Runt om i Stockholms förorter får 12 644 hushåll nu i dagarna…