Nu stänger även moskén i Husby.
 – Ja, det blir ingen fredagsbön i Husby imorgon, säger Omar Sayed, kassör i församlingen.

Sedan tidigare är det känt att moskéerna i Kista och Rinkeby ställer in morgondagens fredagsbön. Husby Islamiska Kultur Center tänkte till en början ha öppet, som Nyhetsbyrån Järva rapporterade. 

– Men folk började ringa hit och vi insåg att det kommer inte att fungera. Om bara vi skulle hålla fredagsbön, då kommer alla att komma hit. Det går inte.

Men moskén i Husby kommer bara att ha stängt under dagen, vid den stora fredagsbönen, vid de andra bönestunderna är moskén öppen som vanligt.

Även Stockholms moské vid Medborgarplatsen har beslutat att ställa in fredagsbönen tills vidare på grund av Coronaviruset. Imorgon kommer moskén att öppnas från kl. 15.00 och hålla öppet de övriga bönerna

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Knyt kontakter i Ungdomens hus

På onsdag är det fullt fart i Ungdomens hus i Rinkeby.  – Tanken är att den arbetskraftsreserv som finns i Järva ska möta sina framtida arbetsgivare här, säger Mohamed Saleeban, ordförande i Shanta IF, och den drivande bakom Kompetensdagen den 5 juni.

Taxiförare i gemensam kamp

Engelska och svenska apptaxiförare samlades på Folkets Husby för att utbyta kunskaper.

Efterlängtad seriepremiär blev en stor publikfest

Division 4 Norra hade seriepremiär på tisdagskvällen och det började med derbymatch mellan Kista SC och Husby FF. En match som lockade flera hundra i publiken.

Ny mosaik ska få tenstabor att återvinna mer

I lördags var det invigning av konsten på Tisslingeplans miljöstuga i Tensta. Tio konstintresserade ungdomar fick som sommarjobb att skapa mosaikbilder av återvunnet material med hjälp och handledning av Remakebolaget.