Husfasad i orten, som ska illustrerar insändare om marknadshyror.

Jag vänder mig i skrivande stund inte bara till Sveriges hyresgäster, utan till alla. Vi, folket som bor i Sverige, inne i stan, runt omkring i förorterna, ute på landsbygden. Jag vänder mig till alla, oavsett vilket parti ni sympatiserar med. Vi som lever i landet Sverige, vi som arbetar här, vi som bidrar, vi som bygger Sverige.

Jag vänder mig till oss alla. Jag ser vart vårt Sverige är på väg, och nej, det är inte dit vi vill. Det är inte dit vi ska. Det är dags för oss att agera! Ibland kan vi bli fartblinda och livet kan distrahera oss. Det är mycket att ta in. Det är mycket som cirkulerar runt oss. Vi tappar lätt fokus, jag vet, men tillsammans kan vi skifta och rikta fokuset där det behövs som mest.

Just nu är marknadshyror en högaktuell fråga. Det är många riksdagspartier som ställer sig bakom ett införande och vill se förändringen träda i kraft. 

Nja, de skulle nog aldrig öppet säga hur det direkt skulle påverka oss. Vi vet hur diskussioner förs kring samhällsfrågor, man talar ofta runt frågan och vi blir vilseledda. Kalkylen är enkel att räkna ut. Marknadshyror medför dyrare levnadsförhållanden för majoriteten av folket.

Fråga din lokala politiker var de står i den här frågan

Så, här kommer min fråga: Kommer det här förslaget direkt gynna dig som medborgare? 

Om svaret är något annat än ett tveklöst ja, så ska du inte stå bakom det. Även om du tänker att det inte direkt missgynnar dig, så kommer det indirekt att påverka dig. Det kommer kosta samhället. Vi alla, är en del av samhället. Sanningen är, att det här förslaget, endast kommer gynna ett fåtal. Och vi vet vilka dessa är.

Fråga din lokala politiker var de står i den här frågan. Och fråga dig själv om de representerar just dig.

Tillsammans kan vi göra skillnad.

Fehmi Demirtas
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Järva behöver en vision som inte bara är tomma ord

Det är stor skillnad på att arbeta FÖR något istället för att arbeta MOT något. I det ena fallet finns en positiv vision som fler vill vara en del av och bidra till, medan det i det andra fallet formuleras ett gemensamt ”problem” som alla vänder sig emot, utan att egentligen ha någon lösning.

Skrota utredningen om marknadshyror!

Inom kort presenterar regeringen utredningen om marknadshyror. Vi i Järva som är hårt drabbade av  coronaviruset som sprider sig i trångbodda familjer kräver att utredningen omedelbart stoppas i papperskorgen.

På tal om det som kallas för ”grit”

Läste nyligen en artikel om det som inom populärpsykologi kallas för ”grit”. Ett ord som förenklat kan beskrivas som driv och uthållighet. Känner mig reserverad, eftersom idén om grit enkelt kan bli använt på sätt som gör att elevens prestation, görs till ett uttryck för elevens karaktär.

Socialdemokraterna hårt kritiska mot Ole-Jörgen Perssons beslut

Beslutet att inte förlänga samarbetet, så kallade IOP med Folkets Husby är kortsiktigt och dumt. Tyvärr verkar det vara ideologi som styr och inte praktiska resultat för den moderatledda majoriteten.