– Vill man rädda hyresrätten och allmännyttan, stoppa marknadshyror och hela den här utvecklingen, då måste man agera nu.
Ann-Margarethe Livh, tidigare bostadsborgarråd, har valts in i styrelsen för Hyresgästföreningen i Järva.

På det senaste årsmötet i Järva hyresgästförening fick styrelsen nya ledamöter med omfattande erfarenhet från kommunalpolitiken. Utöver Ann-Margarethe Livh valdes även förre ordföranden i Rinkeby-Kistas stadsdelsförvaltning, Elvir Kazinic, in som förste ersättare.

– Om du vill ha ett rättvist samhälle då är bostadspolitiken en av de viktigaste frågorna, säger Ann-Margarethe Livh.

Under den period som Ann-Margarethe Livh satt som bostadsborgarråd i Stockholm, med ansvar för de kommunala bostadsbolagen och bostadsförmedlingen, då privatiserades inte en enda lägenhet i bostadsnyttan.

– Jag såg det som en huvuduppgift att försvara hyresrätten och allmännyttan. Och även om de nybyggda hyresrätterna blev alldeles för dyra, så finns ändå en möjlighet inom allmännyttan att på sikt få hyggliga hyror.

Ann-Margarethe Livh tror att det finns planer att sälja ut allmännyttan och menar att Järvaborna måste bevaka sina intressen.
– Vi måste vara en stark röst och samarbeta med andra föreningar. 

Hon vänder sig emot dem som menar att de som köper sin lägenhet på något sätt bidrar till området.
– Men om jag har bott här i 30 år i hyresrätt och deltagit i samhället på olika sätt, det betyder ingenting? Jag vänder mig emot den människosynen. 

Kerstin Gustafsson Figueroa

Hyresgästföreningen i Järva valde in tre ordinarie ledamöter på två år: Ylva Harnesk, Abdullahi Jama och Ann-Margarethe Livh.

Och fyra ersättare på ett år: Elvir Kazinic, Mohamed Said, Sandra Mandell och Mohamed Babeker.

Kvar i styrelsen sedan valet 2018 är ordföranden Heljä Järvinen, likaså ledamöterna Inger Giovagnoli, Birgitta Bengtsson och Jörgen Strandberg.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Slut med gratis hundbajspåsar i Rinkeby-Kista

Sedan 2006 har Rinkeby-Kistas hundägare kunnat plocka gratis hundbajspåsar vid stationer längs gångbanorna i stadsdelen. Men nu är skyltarna med påsar borta, så nu gäller det att komma ihåg egna påsar för att plocka upp efter hunden.

Tjejer kan prova att spela fotboll på Rinkebystråket

Igår anordnade Familjebostäder och Kista SC fotboll för tjejer på en uppblåsbar fotbollsplan uppe på Rinkebystråket. Och nu på fredag blir det fotboll igen.

Storseger för Som United borta mot Lidingö

Efter en trög start och tidigt underläge med 1-0 efter två minuter, kom Som United i gång och vann matchen mot IFK Lidingö BK med 6-3.  – En stark laginsats, sade tränarna Mohamed, Zaki och Hatum efteråt. 

Inbrott hos Tech Tensta

Under natten till onsdagen var det inbrott i Techs Tenstas lokaler i…