I Kämpingehallen i Tensta samlas muslimer under ramadan. Där serveras suhur, sista måltiden före fastan, och iftar, måltiden som bryter fastan.
 – Vi kan dela ut allt gratis och det är något som uppskattas högt, säger Ramsis ”Moosa” Assal, som är en av arrangörerna i moskén.

Muslimer har samlats i Kämpingehallen till fredagsbön sedan mer än tio år tillbaka, och under ramadan även till bönen Tarawih. De senaste åren har de dessutom serverat både suhur och iftar.
 – Bidrag har kommit från muslimer runtom i Sverige, så att det har blivit möjligt att bjuda på maten, säger Moosa. 

De som deltar är ofta ungdomar, men även barn och äldre kommer. Speciellt för Tarawih bönen, som är en frivillig men rekommenderad bön, som muslimer världen över ber tillsammans under ramadan. 
 – Det som blivit mest populärt är våra suhur, frukosten innan man ska börja fasta. Då kommer hundratals ungdomar, främst från Järva men även från andra delar av Stockholm.

 Även iftar, när fastan bryts, är en mycket uppskattad tillställning. Då bjuds på flera förrätter och god mat.
– Vi är kända för våra goda toastmackor, våfflor och mycket annat. Nu, i och med sociala medier, så har informationen om det här spridit sig ännu mer. Vi är många, men det är en lugn och glad stämning där alla äter tillsammans.

Olika föreläsare framträder, ofta Moosa själv, och därefter ber alla tillsammans. Både killar och tjejer är välkomna, betonar han.

 – Jag har inga ord, till alla er, som bidragit till att detta blir möjligt. Verksamheten har skapat gemenskap och kärlek bland många av våra unga från Tensta, Hjulsta, Rinkeby och Husby.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

God stämning under Föreningarnas dag i Tensta centrum

I lördags var det femte året i rad som Fastpartner AB anordnade Föreningarnas dag i Tensta centrum. Nyhetsbyrån Järva och ett trettiotal andra föreningar var på plats och interagerade både med besökare och föreningar.

Clowner utan gränser underhöll barnen i Rinkeby

På lördagen underhöll en grupp clowner från Clowner utan gränser barnen och föräldrarna som samlats i parkleken Rinken i Rinkeby. Tre tokiga clowner i overaller och hjälmar kämpade med hinkar, rep och rockringar, och spred skratt och glädje trots mulet och duggregn.

”Ja, Lidl i Tensta stänger i sommar”

Ryktet var sant. Lidh försvinner också. Den 30 juni stänger de dörrarna för gott. Ett slag till för oss som bor i Tensta.

Mord i Tensta i morse

Tidigt på måndagsmorgonen hittades en ung man skadad utomhus i Tensta. Polis och ambulans kallades, men mannen avled på platsen av sina skador.