Ifrah-Degmo Mohamed fick sin första dos vaccin mot covid-19 igår och lade ute en bild på Facebook om det.
 – Jag gjorde det eftersom jag vet att många är oroliga, men jag tycker att alla ska vaccinera sig. Det är farligare att drabbas av corona eller smitta andra med sjukdomen.

Ifrah-Degmo Mohamed arbetar som undersköterska på Jakobsbergs sjukhus och har arbetat under hela epidemin.
– Jag började där våren 2019 och jag arbetar på olika avdelningar, både med patienter som har corona och de som inte har det.

Det är en av anledningarna till att hon inte tvekade att vaccinera sig mot covid-19.
– Jag gör det för patienternas skull, för personalens och för alla andras skull. Jag tycker att alla ska vaccinera sig, bara den som av hälsoskäl blir avrådd av läkare ska låta bli.

Det är farligare att inte vaccinera sig

Igår fick hon första dosen av vaccinet, om tre veckor får hon dos två. Sedan dröjer det ytterligare en vecka innan hon betraktas som skyddad mot corona.
– Många är oroliga, men det är ytterst få som får biverkningar av vaccinet. Det är farligare att inte vaccinera sig.

Flera har hört av sig till henne efter att hon publicerat inlägget på Facebook.
– De vill veta hur jag känner mig och jag mår bara bra. Sprutan kändes som sprutor brukar göra, inte mer än så. Du kanske själv överlever corona, men du kan orsaka någon annans död. Du har ett moraliskt ansvar i samhället att vaccinera dig.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fira eid tillsammans på nätet

Fira Digital Eid 2020 som livesänds på Facebook den 24 maj. – I år kan vi inte anordna våra Eid-festivaler som vi brukar, därför försökte vi hitta ett sätt att skapa samma typ av gemenskap och firande, säger Fatema Vanat, verksamhetsutvecklare på Ibn Rushd Studieförbund.

Hjulsta grundskolas rektor slutar

Den hårt kritiserade rektorn för Hjulsta grundskola, Helene Hodges, slutar. Det blev klart på torsdagseftermiddagen.

Polisen rapporterar om sitt arbete mot gängvåldet

Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr och regionspolischef Mats Löfving hade igår en pressträff för att informera om det intensifierade arbetet mot det dödliga gängvåldet. Här kommer ett utdrag ur polisens pressmeddelande.

Två Pennsvärd delas ut i år

Nu är nomineringen till Pennsvärdet öppen. Priset, som delas ut av Berättarministeriet, går till en låg- eller mellanstadielärare som arbetar i socioekonomiskt utsatta områden. Med anledning av pandemin delas två Pennsvärd ut i år.