För andra helgen i rad är vattnet till tvättmaskinerna i tvättstugan på Rinkebysvängen 91 avstängt.
 – De vill inte skicka en reparatör, jouren svarar att det blir för dyrt, säger Dzevad Bektic.

Det handlar om den nyrenoverade tvättstugan i HSB:s fastighet på Rinkebysvängen 91. Den tvättstuga som fått hyresgästerna att protestera, eftersom tvätten inte blir ren. Den nya tvättstugan består av åtta tvättrum med två maskiner i vardera rum. Nu fungerar bara ett rum, två maskiner av 16. Vattnet är avstängt till de andra 14 maskinerna.

De vägrar skicka en reparatör

 – Det var likadant förra helgen, inget vatten och de vägrar skicka en reparatör. De säger att det blir för dyrt, säger Dzevad Bektic

Under veckan som gick har dock alla maskiner haft tillgång till vatten. Men under helgen blev det stopp igen.

 – De säger att det är dåligt vattentryck på grund av att stambyte pågår i fastigheten. Men varför fungerar det under veckan? Och varför har två maskiner vatten?

Maskinerna i tvättstugan på Rinkebysvängen 91 är alldeles nya. De tvättar enligt en ny metod, utan tvättmedel och med kallt vatten. Det är dock en ifrågasatt metod av flera forskare

HSB vill med de nya maskinerna sänka energianvändningen för att nå sina klimatmål.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Antonio Bustinza
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Skördefest hos Den Gulliga Folkrörelsen i Hjulsta

Den gulliga folkrörelsen bjöd in till skördefest på Hjulsta Ekoodling. Det blev mat och dans, musikuppträdanden och pachamanca.  – Alla är välkomna hit, här finns glädje och vi har sol!

Helya Riazat på Järvaskolan är Framtidens kvinnliga ledare

För femtonde året i rad korar Sveriges chefsorganisation Ledarna Framtidens kvinnliga ledare. Årets vinnare är Helya Riazat, medgrundare av och rektor på Järvaskolan. – En god ledare måste leva som den lär, säger Helya Riazat.

Lokalpolisen får ett nytt, mer logiskt namn

Igår meddelade Rinkebys lokala polischef Therese Rosengren att hennes område får ett nytt namn. Istället för lokalpolisområde Rinkeby, som det hetat sedan 2015, är det hädanefter lokalpolisområde Järva som gäller.

”Jag har väntat på min tur”

Så blev det Avram Lazaridis tur att vaccinera sig. Han har bokat tid på mässan i Kista. – Nej, jag tvekade aldrig att vaccinera mig. Jag läser mycket och håller mig informerad.