För andra helgen i rad är vattnet till tvättmaskinerna i tvättstugan på Rinkebysvängen 91 avstängt.
 – De vill inte skicka en reparatör, jouren svarar att det blir för dyrt, säger Dzevad Bektic.

Det handlar om den nyrenoverade tvättstugan i HSB:s fastighet på Rinkebysvängen 91. Den tvättstuga som fått hyresgästerna att protestera, eftersom tvätten inte blir ren. Den nya tvättstugan består av åtta tvättrum med två maskiner i vardera rum. Nu fungerar bara ett rum, två maskiner av 16. Vattnet är avstängt till de andra 14 maskinerna.

De vägrar skicka en reparatör

 – Det var likadant förra helgen, inget vatten och de vägrar skicka en reparatör. De säger att det blir för dyrt, säger Dzevad Bektic

Under veckan som gick har dock alla maskiner haft tillgång till vatten. Men under helgen blev det stopp igen.

 – De säger att det är dåligt vattentryck på grund av att stambyte pågår i fastigheten. Men varför fungerar det under veckan? Och varför har två maskiner vatten?

Maskinerna i tvättstugan på Rinkebysvängen 91 är alldeles nya. De tvättar enligt en ny metod, utan tvättmedel och med kallt vatten. Det är dock en ifrågasatt metod av flera forskare

HSB vill med de nya maskinerna sänka energianvändningen för att nå sina klimatmål.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bilder: Antonio Bustinza
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ungdomens Hus i Rinkeby stängt tills vidare

I söndags fick Ungdomens Hus i Rinkeby besök av fyra maskerade män.…

”Det är bortkastade pengar”

Avraam Lazaridis är rinkebybo och vice ordförande i Rinkeby-Kista råd för funktionshinderfrågor. Han har sett den nya trappan i Rinkeby,  – Det ser inte bra ut alls, den är inte tillgänglig. Det är bortkastade pengar. 

Rinkeby fick besök av Livets Ord

Rinkeby fick besök av två församlingar från Livets Ord och SOS-kyrkan i helgen.  Rinkebyborna blev bjudna på både lovsång och kaffe och kakor. De som ville fick sig en samtalsstund om Jesus och Gud.

Här är föräldrarnas alternativa förslag i 34 punkter

Under demonstrationen i torsdags lästes de alternativa förslag till åtgärder mot det dödliga våldet upp, som föräldrarna i Järva formulerat i 34 punkter. Här följer de: