Ett av Zalandos lager

Vi är förvånade över riksdagsledamot Anders Österbergs insändare som bygger på felaktiga uppgifter om arbetsmiljön på Ingram Micros lager i Upplands Bro. Det skriver Sylvain Monneyron, VD för Ingram Micro Nordic Services som driver Zalandos uppmärksammade lager i Brunna.

Vi är en stor arbetsplats och vårt lager i Brunna är en professionell, toppmodern och snabbväxande verksamhet som erbjuder cirka 900 personer en bra arbetsplats, varje dag. Och det är vi stolta över. Riksdagsledamot Österberg är välkommen att hälsa på!

Anders Österberg har rätt i en sak, att flera personer boende i Järvaområdet arbetar på vårt lager. Många av våra medarbetare är stolta över det arbete de gör, ofta är det deras första arbete på den svenska arbetsmarknaden. Från vår sida är vi glada över att kunna erbjuda jobb, med en god arbetsmiljö, till ett stort antal människor varav många ganska nyligen har kommit till Sverige. Som arbetsgivare tar vi ett ansvar för arbetsmiljön på vårt företag men vi stöttar också medarbetare som behöver hjälp i sin kontakt med Migrationsverket och erbjuder möjlighet till svenskundervisning.

Vi har redan ett välfungerande kollektivavtal på plats med Transport

Just nu sprider SAC Syndikalisterna en lång rad felaktiga uppgifter om vår arbetsplats. Vi blir naturligtvis bestörta när dessa felaktiga uppgifter sprids vidare. Syndikalisternas motiv är att svartmåla vårt företag och vår kund Zalando eftersom vi har tackat nej till att teckna ett kollektivavtal med SAC Syndikalisterna. Vi tackade nej av den anledning att vi redan har ett välfungerande kollektivavtal på plats med Transport, i enlighet med den svenska modellen. Mer information lämnar vi i en kommentar som finns publicerad på vår hemsida.

Vi har ett gott samarbete med våra anställda och med Transport och vi arbetar löpande med att utveckla en bra arbetsmiljö för alla medarbetare. Att vara en attraktiv arbetsgivare är en förutsättning för vår utveckling och därför är vi glada och stolta över vår låga personalomsättning och de positiva resultat vi har fått i våra återkommande medarbetarundersökningar.

Anders Österberg är varmt välkommen att komma ut till oss och hälsa på

Anders Österberg är varmt välkommen att komma ut till oss och hälsa på för att kunna bilda sig en mer faktabaserad uppfattning om vår arbetsplats. Och vi föreslår också att han pratar med Transport, som vi har ett kollektivavtal med. Även Transport har kommenterat medieuppgifterna, och de tar också avstånd från de påståenden som Syndikalisterna nu sprider om vår arbetsplats. Ni hittar deras kommentar här.

Sylvain Monneyron, VD Ingram Micro Nordic Services

Reds. anm.: Observera att bilden inte föreställer lagret i Brunna.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

(S): Bättre stöd till föreningarna i Rinkeby-Kista behövs

En viktig komponent för våra stadsdelar på Järvafältet är det aktiva föreningslivet. Det står för en stor del av de aktiviteter som erbjuds våra barn och ungdomar.

Varför vill man så lite med Järva?

Brottsförebyggande rådet, Brå, har presenterat en studie som visar att Sverige är det enda landet i Europa där dödsskjutningarna ökat sedan år 2000. I studien jämförs dödligt skjutvåld i Sverige med andra 22 europeiska länder under 19 års tid, mellan 2000 och 2019, och den visar att Sverige har näst flest dödsskjutningar i Europa efter Kroatien. Järva står för en stor del av statistiken på senare tid.

Järva behöver inte marknadshyror

Centerpartiet och Liberalerna har i förhandlingar med regeringen stridit för ett införande av fri hyressättning, även kallat marknadshyror, i nybyggda hyresrätter. Om det förslaget går igenom kommer det sannolikt leda till hyreshöjningar på alla lägenheter, även de gamla. Det vore en katastrof för alla hyresgäster i Stockholm, inte minst här i Järva.

Något i det nya folkhemmet har gått förlorat

Vi ser oss gärna som en av världens första och främsta välfärdsstater. Men Sveriges tid som välfärdsnation är dock kort för några av oss. I Per Albin Hanssons folkhem fanns inte plats för några ”idioter”. Det samhälle som inte skulle göra skillnad på kelgrisar eller styvbarn, hade märkligt svårt att inkludera människor med funktionsnedsättningar. Hur har det sedan gått?