Järvabadet

Den 17 maj öppnar Stockholms fem uppvärmda utomhusbassänger för allmänheten, bland dessa ingår Järvabadet. Dessutom tillåts all organiserad idrottsverksamhet i stadens anläggningar.

Från och med måndag tillåts också all organiserad idrottsverksamhet, både inom- och utomhus, för vuxna födda 2001 och tidigare. För barn och unga födda 2002 eller senare är den verksamheten redan igång.

– I praktiken innebär detta att all organiserad idrott är välkommen att bedrivas i stadens anläggningar från och med den 17 maj, säger Karin Ernlund.

Järvabadet Eriksdalsbadet, Kampementsbadet, Vanadisbadet, och Nälstabadet öppnar också på måndag med antalet besökare ser olika ut beroende på hur stor yta besökare kan vistas på runt bassängerna. Även tillgången till duschar och ombytesmöjligheter varierar mellan baden beroende på pandemilagens begränsningsförordning.

De lokala lättnaderna innebär också att simhallarna kan öppnas upp för allmänheten. Detta kommer dock, på grund av begränsningsförordningen, att ske successivt och i begränsad omfattning.

Källa: Centerpartiet

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Cykelvägen mot Barkarby och Kallhäll öppnar igen

På måndag den 2 november öppnar gång- och cykelvägen mellan Spånga och Kallhäll. Vägen har varit avstängd i flera omgångar de senaste åren och under hela sommaren och hösten 2020.

Med örat mot marken och blicken framåt

Diskussionen om otrygghet har präglat bilden av Järva. Nu har Folkets Husby, tillsammans med forskarna Leandro Schclarek Mulinari och Sima Wolgast, och tio sommarjobbare, gjort en stor trygghetsundersökning i Hjulsta, Tensta, Rinkeby, Akalla, Husby och Kista.

”Paradiset ligger under din mammas fötter”

Byn never talks i Rinkeby Folkets Hus blev en succé med byns ”moster” Ardo Warsame och musikproducenten Hasti B. Det blev ett samtal om ungdomar, om mammor och om medias bild av Rinkeby.

Kommer vårdcentralen i Tensta att stänga?

Fahyma Alnablsi har problem med återkommande värk i ena örat.  – Jag ringer vårdcentralen, men de hänvisar mig hela tiden till Brommaplan. Tänker de stänga?