– Vi vill ta detta tillfälle i akt att uttrycka vårt stöd och vår solidaritet med Stockholms muslimska befolkning.
Judiska Församlingen i Stockholm uttalar sig om Koranbränningarna som planeras äga rum i olika Stockholmsförorter under helgen.

Under gårdagen publicerade Judiska Församlingen i Stockholm ett uttalande på sin hemsida. Där uttalar sig ordförande Aron Verständig sin avsky om planerna där en dansk högerextrem gruppering har avsikt att bränna Koraner runtom i Stockholms förorter under helgen. 

– Judiska Församlingen i Stockholm vill uttrycka sin avsky mot planerna på att bränna Koranen i Stockholm denna helg. De krafter som ligger bakom dessa gärningar önskar inget hellre än att skapa konflikt och konfrontation. Vi vill ta detta tillfälle i akt att uttrycka vårt stöd och vår solidaritet med Stockholms muslimska befolkning. Att bränna judiska böcker och religiösa skrifter har genom århundradena varit ett vanligt förekommande inslag i förföljelserna av judar i flera länder. Vi vet tyvärr alltför väl vad detta kan få för konsekvenser.

Den danska grupperingen som består av partirepresentanter i det danska högerextrema partiet Stram Kurs fick avslag på sin ansökan om tillstånd för allmän sammankomst lördagen den 12 september på fler platser i Stockholmsregionen. Samtidigt pågår det en motaktion av aktionsgruppen Sthm Mot Hat för att motverka oroligheter och bygga trygghet under helgen, genom bland annat trygghetsvandringar.

Vid 14.30 kan det konstateras att det än så länge varit lugnt i Järvas förorter. Inga tecken på Koranbränningar eller oroligheter har ägt rum. 

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Trafikförvaltningen tror att information kan lösa trängseln

Antalet resenärer i lokaltrafiken måste minska för att hindra smittspridning. Trafikförvaltningen i Region Stockholm tror att mer information ska lösa problemet med trängsel.

Skottlossning i Tensta i natt

Strax efter midnatt, 00.35, hördes  fyra skott i snabb takt vid Risingeplan i Tensta. Enligt polisen blev en ung man skjuten i benet.

Ljuddokumentär tar reda på hur järvaborna mår

I veckan släpptes ljuddokumentären ”Hur mår vi?”. Det är Folkets Husby som står bakom projektet i ett försök att på ett kreativt sätt ge liv åt trygghetsundersökningen ”Utsatthet och gemenskap i Järvaområdet” som de genomförde under sommaren 2020.

Slut med gratis hundbajspåsar i Rinkeby-Kista

Sedan 2006 har Rinkeby-Kistas hundägare kunnat plocka gratis hundbajspåsar vid stationer längs gångbanorna i stadsdelen. Men nu är skyltarna med påsar borta, så nu gäller det att komma ihåg egna påsar för att plocka upp efter hunden.