Bild: Ali Salmi

Larm om en kraftig smäll i Järvaområdet inkom till polisens ledningscentral under tisdagskvällen. Personer från flera olika håll i Järva vittnar om en hög smäll och vibrationer.

Runt halv nio på kvällen fick polisen larm från flera olika håll i Järva om att man hört en hög smäll. Enligt Aftonbladet har personer från Hjulsta, Kista, Husby, men även Täby och Sollentuna vittnat om att de hört smällen.

Personer som larmat har också vittnat om vibrationer i samband med smällen.

– Jag hörde en hög smäll som inte lät som en smällare, utan något kraftigare med mer bas. Det vibrerade i min lägenhet när smällen kom. Min mamma som bor i Kista hörde den också, säger Ali Salmi boende i Husby.

Polisen har sökt i området och talat med Järvabor utan att hitta några spår om vad som kan ha föranlett smällen. De menar att det kan bero på ett av de byggprojekt som pågår i Järvaområdet, bland annat Förbifart Stockholm.

Eleni Terzitane
Bild: Ali Salmi
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nya stadsdelsdirektören i Rinkeby-Kista fick blommor

Efter fyra dagar på nya jobbet var det dags för möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.  – Det är spännande att vara här, sade nya stadsdelsdirektören Susanne Leinsköld.

”Paradiset ligger under din mammas fötter”

Byn never talks i Rinkeby Folkets Hus blev en succé med byns ”moster” Ardo Warsame och musikproducenten Hasti B. Det blev ett samtal om ungdomar, om mammor och om medias bild av Rinkeby.

Järvabor reser till sina anhöriga i fånglägren i Syrien

Om en vecka åker en grupp Järvabor ner till al Hol lägret i Syrien. De ska försöka träffa  sina anhöriga som sitter fängslade där.– Vi förstår att vi inte kan ta med dem hem. Men vi kan i alla fall se till att de får mediciner och en chans att överleva.

Imorgon sänds båda nämndmötena direkt på webben

I morgon, torsdag, är det möte i stadsdelsnämnden både i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta. I enlighet med de nya restriktioner kommer max åtta personer att närvara. Men båda mötena sänds direkt på webben.