Buffé hos Abu Ryad.

Mycket och god mat får gästerna som besöker restaurang Abu Ryad, hos ”farbror Ryad”, på Rinkebystråket. 

De kallar sig Stråkets första libanes. Menyn bjuder på en lång rad grillrätter tillagade på rätt sätt. Varje dag finns soppa och salladsbuffé.

Det finns extra anledning att gå till Abu Riyad på fredagar. Då serveras lunchbuffé av klass. Buffén bestod den här dagen av kycklingklubbor, fisk och lever. Absolut godast var levern! En maträtt som många förknippar med skolmat och undviker. Krogkollens utsända kan inte avgöra om det var kalvlever eller ungnötslever, men det var så gott! Stekt i skivor, precis lagom kryddat, mört och saftigt.

Under sommaren har det funnits lunchbuffé flera dagar i veckan, och det är inte riktigt bestämt hur ofta det blir framöver. Lunch serveras mellan 10.30-13.30 till en kostnad av 99 kronor.

Restaurangen har gott om utrymme och ljusa lokaler anpassade även för rullstolar och barnvagnar.

Abu Ryad erbjuder catering, och lokalen går att hyra för fester, konferenser och event. Där finns 80 sittplatser på gatuplanet och möjlighet att hyra på övervåningen för slutna sällskap.

Öppettider:
Mån-tors 10-23
Fred-lörd 10-01
Sön 10-23

Lämna ett svar
You May Also Like

Både pilaff och pizza på menyn

Tensta krog har nya ägare och ny meny. Pizzorna och salladerna finns kvar, men numera finns också maträtter från Uzbekistan. Plov, risrätten med nöt eller lammkött som vi kallar pilaff, är fantastisk.

Lunch på O’Learys betyder buffé

Det är ingen konst att äta lunch i Kista Galleria. Överallt serveras…

Favoritrecept till ramadan

Nawaal Ali Salad som driver instagramkontot cookingwithnawaal delar med sig av sin matlagningskonst. – Dessa maträtter är storfavoriter hemma hos mig i Tensta under ramadan, därför känns det extra speciellt att få dela med mig av dem.

Recept för lediga sommardagar

Här kommer somriga och supergoda recept till alla läsare.  – Det här gör du på nolltid och det smakar helt otroligt. Hemma hos mig är detta en stor favorit, säger Nawaal Ali Salad.