Buffé hos Abu Ryad.

Mycket och god mat får gästerna som besöker restaurang Abu Ryad, hos ”farbror Ryad”, på Rinkebystråket. 

De kallar sig Stråkets första libanes. Menyn bjuder på en lång rad grillrätter tillagade på rätt sätt. Varje dag finns soppa och salladsbuffé.

Det finns extra anledning att gå till Abu Riyad på fredagar. Då serveras lunchbuffé av klass. Buffén bestod den här dagen av kycklingklubbor, fisk och lever. Absolut godast var levern! En maträtt som många förknippar med skolmat och undviker. Krogkollens utsända kan inte avgöra om det var kalvlever eller ungnötslever, men det var så gott! Stekt i skivor, precis lagom kryddat, mört och saftigt.

Under sommaren har det funnits lunchbuffé flera dagar i veckan, och det är inte riktigt bestämt hur ofta det blir framöver. Lunch serveras mellan 10.30-13.30 till en kostnad av 99 kronor.

Restaurangen har gott om utrymme och ljusa lokaler anpassade även för rullstolar och barnvagnar.

Abu Ryad erbjuder catering, och lokalen går att hyra för fester, konferenser och event. Där finns 80 sittplatser på gatuplanet och möjlighet att hyra på övervåningen för slutna sällskap.

Öppettider:
Mån-tors 10-23
Fred-lörd 10-01
Sön 10-23

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Favoritrecept till ramadan

Nawaal Ali Salad som driver instagramkontot cookingwithnawaal delar med sig av sin matlagningskonst. – Dessa maträtter är storfavoriter hemma hos mig i Tensta under ramadan, därför känns det extra speciellt att få dela med mig av dem.

Recept för lediga sommardagar

Här kommer somriga och supergoda recept till alla läsare.  – Det här gör du på nolltid och det smakar helt otroligt. Hemma hos mig är detta en stor favorit, säger Nawaal Ali Salad.

Yalla Rinkeby öppnar lunchrestaurang

Nu öppnar Yalla Rinkebys lunchservering på Hjulstavägen vid Rinkebyterassen. Här serveras fem olika varmrätter, sallader och soppa med inspiration från minst lika många kök som det finns nationaliteter på arbetsplatsen.

Jollof rice och annat gott att äta när eid al-adha firas

Eid al-adha firas i dagarna tre och en maträtt som alltid finns på bordet hemma hos Aysha Jones är Jollof rice.  – Man är alltid trött, mätt och fylld av kärlek när kvällen kommer, säger Aysha Jones.