Lekparken Gläntan en retning dag i maj

Lekparken Gläntan i Kista har rustats upp inför sommaren och står nu klar för allmänheten.
– Det är jättebra att lekplatsen rustades upp, det behövdes verkligen, säger Lars som besökte parken med sina barnbarn under fredagen.

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har tillsammans med entreprenören MJ Contraktor AV rustat upp den populära lekplatsen i Kista för den stundande sommaren. Under veckan stod Gläntan klar och där hittar du nu nya lekredskap för både större och mindre barn samt klätterlekar och linbana.

Även grillplatsen och gräsytorna har fått ett ansiktslyft, och parken har utvecklats med nya naturinslag i form av nya trädsorter som har planterats. Det handlar om bland annat trädslagen flikbladig silverlönn, flikbladig gråal och Robinia.

Lars, från Kista, var under fredagen på lekparken med släkt och barnbarn, trots det regniga vädret.

– Man kan ha roligt ändå, trots att det regnar. Det är jättebra att lekplatsen rustades upp, det behövdes verkligen. Mitt äldsta barnbarn har väntat på att man skulle ta bort staketet så att hon kunde få leka här.

Eleni Terzitane

Lekparken Gläntan en retning dag i maj
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

17-åring skottskadad i Rinkeby

En ung man i Rinkeby hittades skjuten i magen igår kväll. När han fördes till sjukhus var han vid medvetande och talbar, rapporterar polisen på sin hemsida.

Löparakademin är igång igen

Löparakademin i Tensta samlas två gånger i veckan i Blå huset och tränar i området. – Alla är välkomna hos oss. Sist på träningen var vi ungefär 20 personer, men vi brukar bli upp till 30 personer, säger Senhit Berhane, en av Löparakademins nya ledare.

Allmänhetens frågestund tillbaka i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Gårdagens möte i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd inleddes med en frågestund för allmänheten. Det var första gången sedan nämndmötena blev digitala på grund av pandemin som boende i stadsdelen fick ställa sina frågor till politikerna via videolänk. – Rent tekniskt fungerade det bra, konstaterade nämndens ordförande Ole-Jörgen Persson (M), nästan lite häpet.

Hemtester för covid-19 begränsas

Hemtester för covid-19 begränsas i Region Stockholm på grund av hög belastning. Igår och idag släpptes 5000 tester som tog slut i rekordfart.