Lekparken Gläntan en retning dag i maj

Lekparken Gläntan i Kista har rustats upp inför sommaren och står nu klar för allmänheten.
– Det är jättebra att lekplatsen rustades upp, det behövdes verkligen, säger Lars som besökte parken med sina barnbarn under fredagen.

Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning har tillsammans med entreprenören MJ Contraktor AV rustat upp den populära lekplatsen i Kista för den stundande sommaren. Under veckan stod Gläntan klar och där hittar du nu nya lekredskap för både större och mindre barn samt klätterlekar och linbana.

Även grillplatsen och gräsytorna har fått ett ansiktslyft, och parken har utvecklats med nya naturinslag i form av nya trädsorter som har planterats. Det handlar om bland annat trädslagen flikbladig silverlönn, flikbladig gråal och Robinia.

Lars, från Kista, var under fredagen på lekparken med släkt och barnbarn, trots det regniga vädret.

– Man kan ha roligt ändå, trots att det regnar. Det är jättebra att lekplatsen rustades upp, det behövdes verkligen. Mitt äldsta barnbarn har väntat på att man skulle ta bort staketet så att hon kunde få leka här.

Eleni Terzitane

Lekparken Gläntan en retning dag i maj
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Gratis skollunch till elever som studerar på distans

Stockholm stad har beslutat att ge avgiftsfri lunch till alla skolelever som har distansundervisning.  – Det är bra, men ännu bättre hade varit om förslaget också gynnat det lokala näringslivet, säger Esme Güler på Hyresgästföreningen.

”Det går inte att överdriva Reactors betydelse för oss”

Hasan Kilic är killen som ville bli fotbollsproffs, men istället blev civilekonom och jobbar idag på bank. Han tackar personalen på Reactor för det. – Reactor gav oss förutsättningar och verktyg för att uppnå våra mål.

Festival för allas rätt till en egen plats på jorden

Orten Odlar, var namnet på kolonilottsfestivalen som nätverket Peppar och Pumpa arrangerade i Tensta i helgen. Där fanns grönsaker, kryddor och blommor till försäljning samt workshops, uppträdanden och konst.

Den dömde för mordet på pizzerian är på flykt

Den fånge som fritogs från en bevakad permission i Kungsbacka i tisdags kommer från Järva. Det är den unge man som dömts för mordet på pizzerian i Rinkeby i januari 2018.