Ett av Sveriges största idrottsevenemang för barn, Skolstafetten Järva, där 1 000 barn deltog är nu avgjord. Årets vandringspokaler togs hem av Solhemskolan med flest deltagare och av Rinkebyskolan med flest andel deltagare i relation till antal elever på skolan.

Stafetten arrangeras av Lidingöloppet tillsammans med Rinkeby Run. Satsningen är till för att få fler barn att träna löpning och samtidigt öka integrationen mellan olika områden.
– De största vinnarna är alla barn som springer och får chans att lära sig grunderna till löpning. Det värmer i hela kroppen av att se alla lyckliga barn och hur roligt de har när de springer med sitt lag och sin skola, säger Ninna Engberg, generalsekreterare för Lidingöloppet.

Alla barn som är med och springer Järvastafetten bjuds in att springa Lidingö Skolstafett som äger rum på fredag den 27 september och är starten för helgen då Lidingöloppet äger rum.

 – Vi hoppas att så många av dem som möjligt kan komma till Lidingö och springa skolstafett hos oss. Då ger vi barnen från Järva och Lidingö en chans att lära känna varandra, både i och utanför löpspåret, säger Ninna Engberg.

Årets vinnare i Skolstafetten Järva
Följande lag vann årets skolstafetter:

Årkurs 1-3
Tjejer: ”Vargarna” från Solhemsskolan, 34:37 minuter.
Killar: ”The Kings” från Solhemsskolan, 27:50 minuter.
Mixed: ”Blixtarna” från Solhemsskolan, 29:27 minuter.

Årskurs 4-6
Tjejer: ”6D:5” från Solhemsskolan, 28:03 minuter.
Killar: ”Saras snabbaste boys” från Solhemsskolan, 23:16 minuter.
Mixed: ”the potatoe gang” från Solhemsskolan, 25:58 minuter.

Årskurs 7-9
Mixed: ”Ernst Trygger” från Rinkebyskolan, 30:59 minuter.


Christer Lidman, Lidingöloppet
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En av discgolfens stora håller kurs i Järva DiscGolfPark

Pojkar i olika åldrar står i kö för att Philo Brathwaite ska skriva sin autograf på deras discar. Han är en internationell stjärna som ska hålla en kurs i Järva DiscGolf Park.  – Den här banan är en av mina favoriter, topp tre bland alla banor i världen, säger Philo Brathwaite.

Regeringen ger grönt ljus för utomhusaktiviteter

Regeringen har godkänt all aktivitet utomhus som sker med avstånd. Det är ett mycket viktigt besked för Järva. Därför kan bland annat Rinkeby Run nu anordna en rad utomhusaktiviteter som skid- och skridskoåkning. 

Storseger för Som United borta mot Lidingö

Efter en trög start och tidigt underläge med 1-0 efter två minuter, kom Som United i gång och vann matchen mot IFK Lidingö BK med 6-3.  – En stark laginsats, sade tränarna Mohamed, Zaki och Hatum efteråt. 

Nattfotbollen i full gång igen

På lördagskvällen besökte Nyhetsbyrån Järva Ärvingehallen i Kista. Där var det full fart, korta matcher som avslutas antingen efter 2 mål eller när 4 minuter har gått. –Vi vill att alla som kommer hit ska känna att de får mycket speltid, säger Abdirahim Mohamed Ali som är 23 år, och en av ledarna.