Ett av Sveriges största idrottsevenemang för barn, Skolstafetten Järva, där 1 000 barn deltog är nu avgjord. Årets vandringspokaler togs hem av Solhemskolan med flest deltagare och av Rinkebyskolan med flest andel deltagare i relation till antal elever på skolan.

Stafetten arrangeras av Lidingöloppet tillsammans med Rinkeby Run. Satsningen är till för att få fler barn att träna löpning och samtidigt öka integrationen mellan olika områden.
– De största vinnarna är alla barn som springer och får chans att lära sig grunderna till löpning. Det värmer i hela kroppen av att se alla lyckliga barn och hur roligt de har när de springer med sitt lag och sin skola, säger Ninna Engberg, generalsekreterare för Lidingöloppet.

Alla barn som är med och springer Järvastafetten bjuds in att springa Lidingö Skolstafett som äger rum på fredag den 27 september och är starten för helgen då Lidingöloppet äger rum.

 – Vi hoppas att så många av dem som möjligt kan komma till Lidingö och springa skolstafett hos oss. Då ger vi barnen från Järva och Lidingö en chans att lära känna varandra, både i och utanför löpspåret, säger Ninna Engberg.

Årets vinnare i Skolstafetten Järva
Följande lag vann årets skolstafetter:

Årkurs 1-3
Tjejer: ”Vargarna” från Solhemsskolan, 34:37 minuter.
Killar: ”The Kings” från Solhemsskolan, 27:50 minuter.
Mixed: ”Blixtarna” från Solhemsskolan, 29:27 minuter.

Årskurs 4-6
Tjejer: ”6D:5” från Solhemsskolan, 28:03 minuter.
Killar: ”Saras snabbaste boys” från Solhemsskolan, 23:16 minuter.
Mixed: ”the potatoe gang” från Solhemsskolan, 25:58 minuter.

Årskurs 7-9
Mixed: ”Ernst Trygger” från Rinkebyskolan, 30:59 minuter.


Christer Lidman, Lidingöloppet
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby Run tränar säkert

Ungdomarna i Rinkeby Run vill inte sluta träna tillsammans som många andra av Järvas klubbar har gjort. Istället visar de att det går att träna smittsäkert utomhus med stort avstånd.

Som United imponerade i matchen mot Älvsjö AIK

Som United besegrade Älvsjö AIK på Knutby bollplan i en träningsmatch på lördagen.    – Årets klart bästa träningsmatch, trots att laget saknade några ordinarie spelare. Men ersättarna visade att de håller minst lika bra form, sade Hatun Dahir.

Tamt Husby FF föll mot Erikslunds KF på bortaplan.  

Husbys möjlighet till avancemang till Division 3 försämrades rejält efter förlusten borta mot Erikslund med 2-1 (2-1). 

Rinkebys löpare fick sin revansch

I april visade Spårvägens duktige veteran Fredrik Nybäck ungtupparna i Rinkeby Run var skåpet ska stå. Med 50 sekunders marginal till Jonis Serry var det inget snack om saken. I söndags var Jonis inställd på att vända den läxan.