Det är ingen konst att äta lunch i Kista Galleria. Överallt serveras mat. En trappa upp finns O’Learys, nästan lika stort som food courten en trappa ned. Där bland bowlingbanor, spelautomater och en oändlig massa teveapparater finns varje vardag ett mycket stort utbud av mat.

Lunch på O’Learys betyder buffé, det går inte att beställa mat från den ordinarie menyn. Det är dock inget problem, eftersom buffén erbjuder det mesta. Varje vardag finns två rejäla rätter, som kan liknas vid husmanskost. Det kan vara kokt sej med äggsås och kokt potatis, eller pannbiff med gräddsås och pressad gurka. Men där finns också grillad kyckling, kebab, hamburgare, pizza eller asiatiskt stuk på maten. Det finns något för alla.

Det finns något för alla

Det går alldeles utmärkt att äta sig mätt av det vegetariska utbudet på o’Learys, i alla fall för den som äter ägg och mjölkprodukter. Men buffén är inte ihopsatt med någon omtanke om vegetarianer, det är omöjligt att komponera ihop någonting som känns som en enhetlig måltid utan kött. Ugnspotatis, vegetariska vårrullar, pizzaslice, pommes, bönsallad, grönsakswok och oliver är ju allt vegetariskt, men tillsammans känns det mest som att äta blandade rester från kylen. Ingenting sticker ut som extra bra eller dåligt, det är okej helt enkelt. Men ingen prisvärd buffé för vegetarianen. 

Lunchen serveras vardagar mellan 10.30-15.30 och priset är 115 kronor, inklusive dryck och kaffe.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Jollof rice och annat gott att äta när eid al-adha firas

Eid al-adha firas i dagarna tre och en maträtt som alltid finns på bordet hemma hos Aysha Jones är Jollof rice.  – Man är alltid trött, mätt och fylld av kärlek när kvällen kommer, säger Aysha Jones.

Yalla Rinkeby öppnar lunchrestaurang

Nu öppnar Yalla Rinkebys lunchservering på Hjulstavägen vid Rinkebyterassen. Här serveras fem olika varmrätter, sallader och soppa med inspiration från minst lika många kök som det finns nationaliteter på arbetsplatsen.

Recept för lediga sommardagar

Här kommer somriga och supergoda recept till alla läsare.  – Det här gör du på nolltid och det smakar helt otroligt. Hemma hos mig är detta en stor favorit, säger Nawaal Ali Salad.

Favoritrecept till ramadan

Nawaal Ali Salad som driver instagramkontot cookingwithnawaal delar med sig av sin matlagningskonst. – Dessa maträtter är storfavoriter hemma hos mig i Tensta under ramadan, därför känns det extra speciellt att få dela med mig av dem.