Hyresgästföreningen och Unga Örnar föreslår gemensamt att Stockholms Stad ska subventionera gymnasieelevers skolluncher och samtidigt stödja det lokala näringslivet i Stockholm Stad.

 – För många gymnasieelever var skollunchen den enda riktiga måltiden de åt om dagen. Det är viktigt att se till att alla gymnasieelever får möjligheten att äta sig mätta samtidigt som det lokala näringslivet får stöd att ha kvar sin verksamhet, säger Amanda Åkerlind, Unga Örnar Stockholms Län.

Lunchkuponger ökar chansen för att lokala restauranger klarar sig genom krisen

 – Många lokala aktörer riskerar att gå i konkurs, genom att ge lunchkuponger till gymnasieelever ökar chansen för att lokala restauranger klarar sig genom krisen. Det bidrar till ökad trygghet för hela området och innebär att ungdomarna får mat och företagarna inkomst. Det här förslaget mildrar den ekonomiska oron, säger Esme Güler, Hyresgästföreningen Stockholms regionen.

Modellen kommer från Kalmar och innebär att gymnasieeleverna får en check för att hämta ut lunch från lokala restauranger. Dels ser det till att alla elever får riktig lunch, dels stöttar en det lokala näringslivet.

Skolan ska se till att alla elever har möjlighet att äta under förväntad studietid

 – Innan distansundervisningen hade många elever svårt att fokusera eftersom att de inte hade tillgång till frukost. Många gymnasieelever riskerar att gå miste om ännu mer kunskap om de inte har tillgång till en riktig måltid under undervisningstiden. Skolan ska se till att alla elever har möjlighet att äta under förväntad studietid, säger David Persson, Unga Örnar Stockholms Län.

Unga Örnar Stockholms Län
Hyresgästföreningen Stockholmsregionen
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vi känner oss maktlösa och svikna av politikerna”

 De ansvariga i Stockholms stad har kraftigt minskat budgeten för grundskolorna i Stockholms förorter. Föräldrar till barn i Askebyskolan i Rinkeby protesterar mot Stockholm stads nedskärningar.

Kulturstråket i Husby på detaljnivå

Det är de små, små detaljerna som göre’t. Och fler än Nyhetsbyrån Järva har uppmärksammat de felstavade skyltarna vid Kulturstråket i Husby. Det berättas om ett möte på Husby gård med höga vederbörande där synpunkter hade framförts på skyltar och färgval.

BK Bussenhus anordnar summercamp

BK Bussenhus anordnar för andra året i rad ett kostnadsfritt dagskollo för barn födda 2008-2015. Det sker i Eggeby gård varje vardag mellan vecka 25-29, med undantag för vecka 27.

Öppet brev till Riksorganisationen Förbundet Vi Unga

Ikväll hålls distriktsstämman för Stockholms Vi Unga Distrikt. Riksorganisationen Förbundet Vi Unga har dock sett till att flera föreningar från förorten inte får delta. Detta är helt oacceptabelt skriver Ali Elmi, Ladan Abdurahman och Stephen Amartey från stockholmsdistriktets styrelse.