Tensta

Strax efter 22.30-tiden på måndagskvällen kom det ett larm om en skjutning i Tensta. Tre män är gripna för grov misshandel. Det var en man som i sin lägenhet blev skjuten i båda vaderna och han fördes till sjukhus med ambulans.

– Vi ser inga kopplingar till ett ungdomsgäng. Den skjutne mannen var i 40-årsåldern, säger Frida Nordlöf, lokalpolis i Järva.

Polisen har spärrat av lägenheten och har även pratat med de boende i det aktuella trapphuset för att se om de har hört eller sett något.

– Vi kan redan nu bekräfta att det inte handlade om ett mordförsök, säger Frida Nordlöf.

Zamzam Bouraleh
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stockholms kulturstipendium till Rebecca Örtman

Stockholms stad delar varje år ut kulturstipendier till konst- och kulturutövare som har haft betydelse för Stockholms kulturliv. En av årets kulturstipendiater är Rebecca Örtman, som är regissör och konstnärlig ledare på RATS teater i Husby.

Sommaröppet på Tensta konsthall

Tensta konsthall bjuder in till konstveranda och konstfredag där barn och vuxna kan få utlopp för sin kreativitet. Samt två utställningar: Den uppmärksammade The Invisible Enemy Should Not Exist (Room G) av Michael Rakowitz och nya Body to Body av Åsa Norberg och Jennie Sundén.

Nu är brunchen tillbaka i byn!

Byn Brunch är tillbaka efter corona. En torsdag i månaden bjuder Rinkeby Folkets Hus på brunch för att stärka gemenskapen i området.  – Vi gör det här för att träffas och det är roligt att så många hittar hit till oss för att prata och diskutera, säger Fardosa Omar, som är verksamhetsansvarig på Rinkeby Folkets Hus.

Studenter och föreningar möttes i Tensta Centrum

Mimmi Lindgren, 24 år, som läser elektroteknik och bor i Tensta Torn,…