Vid 20.17 på söndagskvällen rapporterar polisen om misstänkt skottlossning i Tensta. Ingen skadad är anträffad. Flera polispatruller är på plats.

Flera personer ringer och berättar att de hört vad som uppfattas som skott i Tensta. Polisen antar att vapen har avlossats och en förundersökning om grovt vapenbrott är inledd. Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen upptäckt skotthål i ett flertal bilar och tomhylsor på marken.

Dörrknackning kommer att ske och poliser finns ute i området för att säkra eventuella spår, samla vittnesuppgifter och för att söka efter eventuella gärningsmän. 

Texten har uppdaterats.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fotboll för vem? 

I torsdags ägde eventet ”Fotboll för vem?” rum i Folkets Husby. Podcasten Galdem A Talk ledde ett panelsamtal med bland annat fotbollsreportern Jasmin Nur. 

Sista dagen idag för sommar på torget i Kista

Samarbetet Goda grannar har under tre veckors tid haft verksamheter för barn och ungdomar varje dag mellan 11 och 16 på Kista torg. – Det är femte året i rad, som vi anordnar det här, säger Mustafa Ahmed från Kista träff.

”Våldet har ökat med 40–50 procent under pandemin”

Under pandemin har våldet i nära relationer ökat markant runt om i hela världen. – Det är viktigt att våga fråga och reagera om man misstänker att någon blir utsatt för våld. Vi måste ta hand om våra grannar, säger Anna-Karin Rybeck som är forskare och egenföretagare.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 19. Idag är det 8 maj, och idag och imorgon, firas…