Mosaik på Svennebyången

Nästa vecka är den klar, mosaiken på Svennebygångens tunnel i Rinkeby. Det är sommarjobbare som skapar de nya konstverken under handledning av pedagoger från Unga berättar som är en verksamhet inom Kulturskolan.

Det blir motiv på gångtunnelns alla fyra sidoväggar och de följer samma tema: Förvandling. Bit för bit växer bilderna fram, det syns människor, moln och en myra. Objekt i förvandling.

Gångtunneln är inte den första i Järva att prydas av mosaiker. Förra året skapade feriearbetande ungdomar mosaik på den intilliggande tunneln på Kvarnbygången. Då var temat ”Nära hjärtat”.

På torsdag eftermiddag den 1 juli ska mosaiken på Svennebygången vara klar och då blir det invigning. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva fick besök av tevekanalen Al Kompis

Nyhetsbyrån Järva fick besök av mediaföretaget Al Kompis. De intervjuade Kerstin Gustafsson Figueroa och vi fick chansen att intervjua Al Kompis reporter Sandy El Doukhi.

Husbys konstnärer ställer ut

Husby Konst & Hantverksförening hade vernissage i helgen. Inte mindre än 56 av föreningens medlemmar ställer ut sina alster i konsthallen.

Snart dags att söka sommarjobb!

Unga som vill jobba i sommar kan från och med tisdag söka sommarjobb. Från den 16 februari och fram till den 9 mars kan ungdomar födda 2002, 2003, 2004 och 2005 söka. Enda kravet är att du är folkbokförd och skriven inom Stockholms stad.

Kvartersfest i Rinkeby med odling och musik

På lördag den 11 september är det dags för årliga kvartersfesten i Rinkeby. – Ett frö slår rot, kallar vi den, säger Damir Radovic som arrangerar festen tillsammans med Mustafa Zatara. De är båda aktiva i kultur- och odlingsföreningen Det gror i betongen.