Bild på ung man.
Bild: Evelina Carborn

Järvabon Mustafa Zatara är en av årets omslagsprofiler på listan “Årets 103 unga ideer”. 
– Det känns superkul, det är ett kvitto på att vi bakom plattformen gör samhällsnytta, säger Mustafa Zatara, grundare av FörortsEntreprenörerna. 

Mustafa Zatara från Rinkeby är en av grundarna av kontot och plattformen FörortsEntreprenörerna. Han har tidigare haft eget företag inom försäljning och marknadsföring, men idag är han digital kreatör och verksam i föreningslivet. 

Plattformen lyfter på olika sätt dagens och framtidens entreprenörer från förorten, med målet att motivera fler till kreativitet och succéer. Kontot har varit igång i flera månader och FörortsEntreprenörerna har ingen plan på att sakta ned.
– Näst på tur för oss blir att träffa upp entreprenörerna för videointervjuer, minidokumentärer står på agendan för sommaren. Det ser vi mycket fram emot, säger Mustafa Zatara. 

Syftet med listan är att lyfta fram förebilder som på något vis bidrar till utveckling, mångfald och välfärd

Minidokumentärerna kommer ta oss med på entreprenörernas resa, från start till slut – hur de har gått från idé till handling. 
– Det är entreprenörer från vår plattform som vi kommer att ha med, vi är redan igång med det och hoppas kunna publicera ett par intervjuer redan nu till sommaren, säger Mustafa Zatara. 

Listan “Årets 103 unga idéer” sammanställs i samarbete mellan Företagarna och Almi Företagspartner. I urvalsprocessen ingår Företagarnas regionkontor, Företagarnas unga nätverk, inkubatorer och startup nätverk i hela landet. År 2016 togs listan fram för första gången och publiceras årligen i Tidningen Företagaren. 

Syftet med listan är att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap på något vis bidrar till utveckling, mångfald och välfärd i samhället.

I årets upplaga och topplista på samhällsförbättrande idéer finns Mustafa Zatara med, en topplista som har med samhällsförbättrande företagsidéer.

Bojana Perovic
Bild: Evelina Carborn
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mohamed Hagi Farah manar till lugn inför helgen

Rinkeby och hela Järva förbereder sig inför helgen, när högerextrema har hotat med aktioner mot muslimer. – Vi ska inte låta oss provoceras, utan behålla lugnet, säger Mohamed Hagi Farah, före detta medborgarvärd och sedan decennier aktiv i föreningslivet.

”Hembla har bett om ursäkt”

Artikeln om hur Nagat Bakhit och hennes familj har det i sin lägenhet på Bredbyplan i Rinkeby publicerades tisdagen den 15 december. Dagen därpå ringde Nagat Bakhit. – Nu börjar saker och ting hända. Hembla har ringt mig och bett om ursäkt och förvaltaren har varit här.

”Ett återvändande skulle innebära livsfara för honom”

Afshin Moradi kom till Sverige 2015 som flykting från Iran och sökte asyl. Sedan dess har han fått avslag efter avslag och Migrationsverket vill utvisa honom. – Han är hotad från alla håll i Iran och kan inte får något skydd där, säger Nadia Sultana som är Afshin Moradis juridiska ombud.

Snart blir det ännu dyrare att åka kollektivt med SL

Nytt år, ny prishöjning tycks vara SL:s melodi. För femte året i rad höjs nu priset på månadskortet. 950 kronor kommer det kosta från och med tisdag nästa vecka.