Bild på ung man.
Bild: Evelina Carborn

Järvabon Mustafa Zatara är en av årets omslagsprofiler på listan “Årets 103 unga ideer”. 
– Det känns superkul, det är ett kvitto på att vi bakom plattformen gör samhällsnytta, säger Mustafa Zatara, grundare av FörortsEntreprenörerna. 

Mustafa Zatara från Rinkeby är en av grundarna av kontot och plattformen FörortsEntreprenörerna. Han har tidigare haft eget företag inom försäljning och marknadsföring, men idag är han digital kreatör och verksam i föreningslivet. 

Plattformen lyfter på olika sätt dagens och framtidens entreprenörer från förorten, med målet att motivera fler till kreativitet och succéer. Kontot har varit igång i flera månader och FörortsEntreprenörerna har ingen plan på att sakta ned.
– Näst på tur för oss blir att träffa upp entreprenörerna för videointervjuer, minidokumentärer står på agendan för sommaren. Det ser vi mycket fram emot, säger Mustafa Zatara. 

Syftet med listan är att lyfta fram förebilder som på något vis bidrar till utveckling, mångfald och välfärd

Minidokumentärerna kommer ta oss med på entreprenörernas resa, från start till slut – hur de har gått från idé till handling. 
– Det är entreprenörer från vår plattform som vi kommer att ha med, vi är redan igång med det och hoppas kunna publicera ett par intervjuer redan nu till sommaren, säger Mustafa Zatara. 

Listan “Årets 103 unga idéer” sammanställs i samarbete mellan Företagarna och Almi Företagspartner. I urvalsprocessen ingår Företagarnas regionkontor, Företagarnas unga nätverk, inkubatorer och startup nätverk i hela landet. År 2016 togs listan fram för första gången och publiceras årligen i Tidningen Företagaren. 

Syftet med listan är att lyfta fram förebilder som tack vare sitt entreprenörskap på något vis bidrar till utveckling, mångfald och välfärd i samhället.

I årets upplaga och topplista på samhällsförbättrande idéer finns Mustafa Zatara med, en topplista som har med samhällsförbättrande företagsidéer.

Bojana Perovic
Bild: Evelina Carborn
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Explosion i Kista igår kväll

En kraftig explosion hördes från en pizzeria i ett bostadshus i Kista på tisdagskvällen. Inga personer skadades. 

Solen går ned över Spånga IP

Nio dagar. En stor scen. Tre paneldebatter på stora scenen varje dag. Alla partier…

Explosion i Kista på söndagkvällen

En stor smäll hördes i Järva på söndagkvällen. En explosion har skett i ett bostadsområde mellan Kista och Husby. Ingen har rapporterats vara skadad.

AIF Kista anordnar nattfotboll – med start i kväll

AIF Kista börjar med organiserad spontanfotboll på kvällar i syfte att förebygga att unga hamnar i kriminalitet. Med anledning av den hotfulla stämningen som råder inför helgen, har idrottsföreningen beslutat att dra igång med nattfotbollen tidigare än tänkt.