Den tredje delen av eventet Järva röstar var en talkshow mellan medlemmar i Galdem A Talk-podden, Tenstaflickorna och Kunskapslyftet. Fokuset i samtalet, som leddes av Awo-Nada Yussuf, låg på ungdomsrörelsens perspektiv.

Panelen diskuterade hur pandemin har påverkat ungdomsföreningarna, men också hur det är att försöka navigera som ung i ett föreningsliv som till stor del styrs av vuxna.

Under frågestunden i slutet av talkshowen påpekade en åskådare att de allra flesta vuxna som var på plats under de tidigare samtalen hade lämnat evenemanget.

– Ja, vi märkte det. Vi märkte även att alla politiker också har lämnat. Det är intressant eftersom att det idag lyftes fram hur viktigt det är att ha fler möten och mer dialog med föreningarna för att få mer insyn kring våra behov. Det här samtalet hade ju varit ett perfekt tillfälle för dem att få just det, sade Fatuma Yussuf från Galdem A Talk.

Kvällen avslutades med ett spoken word-framträdande av Yusuf Hussein. Han framförde en dikt om prioriteringar och om att vara innovativ i sitt tänkande och handlande. 

Eleni Terzitane
Yusuf Hussein.
Galdem A Talk, Tenstaflickorna och Kunskapslyftet.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Yalla Rinkeby öppnar lunchrestaurang

Nu öppnar Yalla Rinkebys lunchservering på Hjulstavägen vid Rinkebyterassen. Här serveras fem olika varmrätter, sallader och soppa med inspiration från minst lika många kök som det finns nationaliteter på arbetsplatsen.

Rektorn på Engelska skolan besvarar kritiken

I går publicerade Nyhetsbyrån Järva en intervju med en mamma, som var mycket kritisk till hur Engelska skolan i Kista har behandlat hennes barn. Hon anmälde skolan till Skolinspektionen och menade att skolans rektor gjorde en orosanmälan mot henne som hämnd. Engelska skolans rektor Mikael Östling Huhta svarar nu på kritiken.

Nu blir det fest till slut!

Alla som bor i studentskrapan Tensta Torn bjuds in till centrum för…

Som United FF säkrade kontraktet

I sista matchen för säsongen, en säsong som präglats av covid-19, kunde Som United FF säkra en plats i Division 4. De besegrade Erikslunds KF med 4-1 på hemmaplan.