Den tredje delen av eventet Järva röstar var en talkshow mellan medlemmar i Galdem A Talk-podden, Tenstaflickorna och Kunskapslyftet. Fokuset i samtalet, som leddes av Awo-Nada Yussuf, låg på ungdomsrörelsens perspektiv.

Panelen diskuterade hur pandemin har påverkat ungdomsföreningarna, men också hur det är att försöka navigera som ung i ett föreningsliv som till stor del styrs av vuxna.

Under frågestunden i slutet av talkshowen påpekade en åskådare att de allra flesta vuxna som var på plats under de tidigare samtalen hade lämnat evenemanget.

– Ja, vi märkte det. Vi märkte även att alla politiker också har lämnat. Det är intressant eftersom att det idag lyftes fram hur viktigt det är att ha fler möten och mer dialog med föreningarna för att få mer insyn kring våra behov. Det här samtalet hade ju varit ett perfekt tillfälle för dem att få just det, sade Fatuma Yussuf från Galdem A Talk.

Kvällen avslutades med ett spoken word-framträdande av Yusuf Hussein. Han framförde en dikt om prioriteringar och om att vara innovativ i sitt tänkande och handlande. 

Eleni Terzitane
Yusuf Hussein.
Galdem A Talk, Tenstaflickorna och Kunskapslyftet.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En dag om året förvandlas Enbacksskolan till smedja

Ute på Enbacksskolans skolgård brinner två eldhärdar. Med en stor bälg hålls elden vid liv. En dag om året får skolans sjundeklassare lära sig att smida järn. – Eleverna är jätteduktiga, säger smeden Martin Ahlsén.

”Våldet har ökat med 40–50 procent under pandemin”

Under pandemin har våldet i nära relationer ökat markant runt om i hela världen. – Det är viktigt att våga fråga och reagera om man misstänker att någon blir utsatt för våld. Vi måste ta hand om våra grannar, säger Anna-Karin Rybeck som är forskare och egenföretagare.

S vill veta som gäller vid kameraövervakning i skolan

Med anledning av de senaste händelserna i Hjulsta grundskola kräver socialdemokraterna i utbildningsnämnden att förvaltningen reder ut vad som gäller för kameraövervakning i skolorna i Stockholms stad.

Nyårskrönika: Tillsammans kan vi bygga något stort och viktigt

Vad har hänt under året som gått? I en nyårskrönika är det…