Redan på morgonen hissades svenska flaggan på Rinkeby torg. Och klockan 15 drog det digitala firandet igång. För tionde gången firades nationaldagen i Rinkeby.

På söndagseftermiddagen var studion i Rinkeby Folkets Hus riggad och klar. Personalen från TJ Scenproduktioner var redo, de har ansvarat för tekniken under så gott som alla de tio år som nationaldagsfirandet har anordnats i Rinkeby.

Mohamed Saleeban, ansvarig för firandet, verkade lugn och ha allt under kontroll. Polischefen Maria Sundström var på plats alldeles levande, likaså moderaternas Bo Sundin, och moderatorn Mahad Malingur. Men de allra flesta som deltog i den nästan tre timmar långa sändningen hade spelat in sina tal och uppträdanden i förväg.

På torget i centrum spelade barn och ungdomar basket och svenska flaggor delades ut till alla som ville ha.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Svenska flaggan hissade på Rinkeby torg.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Folkets Hus om misstänkta pedofilen i Rinkeby

Idag onsdag kommenterar Rinkeby Folkets Hus för första gången gripandet av den man som misstänks ha begått övergrepp på barn i området under många år. Vi publicerar deras uttalande i sin helhet.

Inget vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen 91

För andra helgen i rad är vattnet till tvättmaskinerna i tvättstugan på Rinkebysvängen 91 avstängt.  – De vill inte skicka en reparatör, jouren svarar att det blir för dyrt, säger Dzevad Bektic.

Citycons uttalande om händelsen i Kista Galleria:

Det känns väldigt tråkigt att en mycket ung person ska bli inblandad i en händelse som denna, och vi beklagar detta djupt. Vi vill att alla besökare ska känna sig välkomna och trygga i gallerian, detta har högsta prioritet för oss.

Nu är Rinkebybornas egen bok klar!

Nu är boken Rinkeby Världens Torg i 50 år klar och författaren Gunilla Lundgren drar en suck av lättnad.  – Det enda jag tänkt på det senaste året är att vi måste kunna ses den 17 september. Och jag är så glad att vi kunde det.