Redan på morgonen hissades svenska flaggan på Rinkeby torg. Och klockan 15 drog det digitala firandet igång. För tionde gången firades nationaldagen i Rinkeby.

På söndagseftermiddagen var studion i Rinkeby Folkets Hus riggad och klar. Personalen från TJ Scenproduktioner var redo, de har ansvarat för tekniken under så gott som alla de tio år som nationaldagsfirandet har anordnats i Rinkeby.

Mohamed Saleeban, ansvarig för firandet, verkade lugn och ha allt under kontroll. Polischefen Maria Sundström var på plats alldeles levande, likaså moderaternas Bo Sundin, och moderatorn Mahad Malingur. Men de allra flesta som deltog i den nästan tre timmar långa sändningen hade spelat in sina tal och uppträdanden i förväg.

På torget i centrum spelade barn och ungdomar basket och svenska flaggor delades ut till alla som ville ha.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Svenska flaggan hissade på Rinkeby torg.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Möt Nooshi Dagostar på Zoom imorgon

Imorgon den 25 februari gästar Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dagostar ett digitalt Town Hall Meeting som arrangeras av Stiftelsen The Global Village.

Stockholm stad vill stänga Al-Azhars förskolor

Utbildningsnämnden i Stockholms stad har beslutat att stänga tre förskolor den 1 mars. Två av dem drivs av stiftelsen Al-Azhar, en i Hjulsta och en i Vällingby. – Det är inte säkert de stängs, vi kommer att överklaga beslutet, säger Hussein Ibrahim, rektor för Al-Azharskolan.

Borgarråd på besök hos verkligheten

Stiftelsen The Global Village bjuder för första gången ut de folkvalda borgarråden i Stadshuset till Järva. Så gott som alla har tackat ja till att komma vid olika tillfällen.

3 x Norman tävlar på Spånga IP

Den sista veckan i september arrangerar löpartidningen ”Spring/Löpning för Alla” tillsammans med ett antal lokala löparklubbar ett banlopp på 5000 meter. Här i Järva är det Rinkeby Run som arrangerar loppet på Spånga IP Söndag den 27 september kl. 15.