Bektur, Murad och Farida kommer att arbeta på NBV i Rinkeby.

Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV, har öppnat en lokal i Rinkeby.
– Nu finns en ny lokal för föreningarna i Rinkeby, säger Farida al-Abani, som numera jobbar heltid på Osbyringen 22.

Lokalen som ligger en trappa ned är gratis för föreningar att låna.
 – Det är svårt att hitta en plats att träffas på, men nu kan vi öka utbudet. Den ligger lite utanför centrum, men det har också sina fördelar.

Farida al-Abani har precis börjat arbeta för NBV, tidigare arbetade hon heltid för Feministiskt Initiativ. Hon är en av FI:s två partiledare.
 – Men partiledarskapet är bara arvoderat under under val, och jag tycker studieförbund och partiledarskap hänger ihop.

Bektur Johansson är en av hennes kolleger, han har arbetat i tre år på NBV. 
 – Vi har letat länge efter en lokal i Järva, säger han. Vi har flera medlemsföreningar här och vi ville hit ut. Här händer det mycket i föreningslivet.

Farida al-Abani håller med:
– Ja, jag ser mig själv som en föreningsstödjare här i Järva. Vi fokuserar på demokratiarbete och på nykterhet, något som är självklart för många här.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Fakta: Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, NBV är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund och har en historia som sträcker sig tillbaka till 1895.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 24. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Både Tensta träff och Tensta gymnasium säljs

Nu är det klart att både Tensta gymnasium och Tensta Träff ska säljas. – Ja, nu läggs de i alla fall ut till försäljning, så får vi se vem som nappar, säger Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tensta.

Förlust för Kista SC på hemmaplan

Erikslunds KF blev tufft motstånd för Kista SC. Hemmalaget kunde inte tränga sig igenom Erikslunds försvar, utan fick lämna planen utan vare sig mål eller poäng.

Järvabadet öppnas senare i år

Järvas nya utomhusbad är färdigbyggt men invigningen får vänta. För att minska risken för smittspridning skjuts öppningen upp. Kanske till senare i sommar.