Eleverna får genomföra sin traditionella Nobelfest i Rinkeby utan någon pristagare i litteratur. Peter Handke blev inte inbjuden och Olga Tokarczuk har tackat nej. 

Gunilla Lundgren, som har anordnat Nobelfest i Rinkeby i 31 år, är besviken. Aldrig tidigare har de fått negativt besked så sent som denna gång.
– Det har gjort det svårt för oss att kunna lösa det på ett bra sätt, säger hon till Dagens Nyheter.
Men Olga Tokarczuks svenska översättare Jan Henrik Swahn har tackat ja till att medverka.

Gunilla Lundgren är tveksam till om arbetet med Nobel i Rinkeby kommer att fortsätta.
– Vi får tänka igenom det här noga. Många människor lägger ned ett väldigt stort ideellt arbete. Jag vill inte dra in så många människor i ett så stort arbete om det inte blir något högtidligt av det hela.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Trafikverket spränger i Akalla

Boende i Akalla kan från och med nästa vecka påverkas av sprängningsarbeten från bygget av Förbifart Stockholm, meddelar Trafikverket.

Solen går ned över Spånga IP

Nio dagar. En stor scen. Tre paneldebatter på stora scenen varje dag. Alla partier…

”Var är polisen när vi har våra möten i Tensta?”

Stockholms stad och polisen har presenterat ett nytt samarbete för att öka tryggheten. Men när föreningar och personal möts på fredagarna inför helgens nattvandring är polisen sällan med.  – Var är de? Polisen har inte varit med på våra utsättningsmöten i Tensta på länge.

Said Ali i Solna tingsrätt idag: Det handlar om rättvisa

Said Ali stod idag i Solna tingsrätt, åtalad för att ha kört personbil utan bilbälte, en så kallad bilbältesförseelse. Han nekar till brott. – Jag går in till rättegången utan försvarare, jag tror på mig själv och Allah vet sanningen.