Eleverna får genomföra sin traditionella Nobelfest i Rinkeby utan någon pristagare i litteratur. Peter Handke blev inte inbjuden och Olga Tokarczuk har tackat nej. 

Gunilla Lundgren, som har anordnat Nobelfest i Rinkeby i 31 år, är besviken. Aldrig tidigare har de fått negativt besked så sent som denna gång.
– Det har gjort det svårt för oss att kunna lösa det på ett bra sätt, säger hon till Dagens Nyheter.
Men Olga Tokarczuks svenska översättare Jan Henrik Swahn har tackat ja till att medverka.

Gunilla Lundgren är tveksam till om arbetet med Nobel i Rinkeby kommer att fortsätta.
– Vi får tänka igenom det här noga. Många människor lägger ned ett väldigt stort ideellt arbete. Jag vill inte dra in så många människor i ett så stort arbete om det inte blir något högtidligt av det hela.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Oavgjort för Som United FF

Det blev oavgjort när Som United FF mötte Fittja IF i träningsmatchen på Fittja bollplan på fredagen.  – Vi spelade inte vårt spel de första 30 minuterna och det kostade oss ett mål, säger Som Uniteds tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon.

”Arbetsgivaren misstänkte systematiska stölder”

Happy Hilmarsdottir, grundskolechef för de kommunala skolorna i Järva ger sin syn på konflikten i Hjulsta grundskola där tre anställda avskedats efter påstådd matstöld. Hon har svarat på Nyhetsbyrån Järvas frågor per mejl.

Sex gripna misstänkta för grovt rån i Kista

I Tensta grep polisen på söndagen sex personer, som är misstänkta för ett grovt rån i Kista. De ska ha omringat en personbil och hotat till sig bilnycklar och smycken, tagit bilen och kört iväg.

Tea House i Rinkeby stänger

Faris Alprince stänger nu igen sitt Tea House på Rinkebystråket och även butiken han har längre ner på gatan. Redan tidigare är hans restaurang Alomdah stängd. – Jag har förlorat miljoner här, säger han.