Byn Brunch är tillbaka efter corona. En torsdag i månaden bjuder Rinkeby Folkets Hus på brunch för att stärka gemenskapen i området.
 – Vi gör det här för att träffas och det är roligt att så många hittar hit till oss för att prata och diskutera, säger Fardosa Omar, som är verksamhetsansvarig på Rinkeby Folkets Hus.

Många representanter från olika föreningar, föräldragrupper och verksamheter såsom Framtidens Hus och Språkbruket, kom på besök för att äta och umgås. 

 – Det är jättekul och jag är så glad att både få vara administratör i huset och kock för byns brunch, säger Berivan Bicimli.

Den här gången gjorde hon rätter som ugnspannkaka, en version av börek, kisir, bulgursallad, tonfiskröra, enkel turkisk korvomelett, mjölkbröd med gräddfyllning, nötter och sås.

– Dessutom en chokladkaka med grädde och yoghurt med müsli och färska bär, säger hon.

Berivan älskar verkligen mat och bakning och har precis öppnat ett matkonto på instagram och tiktok med namnet foodbyberivan.
 – Jag och en vän till mig har haft lite idéer om att öppna catering med internationell mat, men vi funderar fortfarande. Jag gillar konton som Zeinaskitchen och Khadijaskitchen, där har jag fått mycket inspiration, säger Berivan Bicimli.

Krista Sirviö
Berivan Bicimli är kock för byns brunch.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

NBV öppnar kvarterskontor på Osbyringen

Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV, har öppnat en lokal i Rinkeby.- Nu finns en ny lokal för föreningarna i Rinkeby, säger Farida al-Abani, som numera jobbar heltid på Osbyringen 22.

Ort till ort släpper bok i höst

Under hösten kommer Ort till ort – Husby att släppa en bok om Hembla. ”Rapport inifrån ’Hemblahelvetet’” är namnet på rapportboken som skrivits av Ilhan Kellecioglu.

Bara åtta föreningar av 23 fick corona-bidrag

I Rinkeby-Kista var det 13 föreningar, som sökte det extra föreningsstödet för corona-anpassade aktiviteter i december. Tre fick bidrag. I Spånga-Tensta var det tio sökande föreningar och fem fick stöd.

Radio 1 maj gör gemenskap av isoleringen

I tider när vi inte kan ses och demonstrera, sänder kulturhuset Cyklopen liveradio på första maj. Hundratals röster från Järva och världen kommer att höras i den 24 timmar långa sändningen.