Byn Brunch är tillbaka efter corona. En torsdag i månaden bjuder Rinkeby Folkets Hus på brunch för att stärka gemenskapen i området.
 – Vi gör det här för att träffas och det är roligt att så många hittar hit till oss för att prata och diskutera, säger Fardosa Omar, som är verksamhetsansvarig på Rinkeby Folkets Hus.

Många representanter från olika föreningar, föräldragrupper och verksamheter såsom Framtidens Hus och Språkbruket, kom på besök för att äta och umgås. 

 – Det är jättekul och jag är så glad att både få vara administratör i huset och kock för byns brunch, säger Berivan Bicimli.

Den här gången gjorde hon rätter som ugnspannkaka, en version av börek, kisir, bulgursallad, tonfiskröra, enkel turkisk korvomelett, mjölkbröd med gräddfyllning, nötter och sås.

– Dessutom en chokladkaka med grädde och yoghurt med müsli och färska bär, säger hon.

Berivan älskar verkligen mat och bakning och har precis öppnat ett matkonto på instagram och tiktok med namnet foodbyberivan.
 – Jag och en vän till mig har haft lite idéer om att öppna catering med internationell mat, men vi funderar fortfarande. Jag gillar konton som Zeinaskitchen och Khadijaskitchen, där har jag fått mycket inspiration, säger Berivan Bicimli.

Krista Sirviö
Berivan Bicimli är kock för byns brunch.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Klasskillnad i seriefinalen i Division 5 Norra

Det var seriefinal, ettan mot tvåan i serien. Ändå blev det inte mycket till match. Klasskillnad när Banjul FC körde över Edessa Syrianska med 5-0 (1-0). 

Banjul FC på frammarsch

I lördags spelade Banjul FC hemmamatch mot Hässelby SK FF. Banjul vann matchen enkelt med övertygande 5-1. Matchen lockade stor publik.

En omdiskuterad park för discgolf

I slutet av september togs beslut i Kyrkogårdsnämnden om att börja bygga…

”Jag har alltid vetat att jag vill öppna eget”

Nu satsar Fatima Hassey Sharif på accessoarer och har nyligen öppnat nätbutiken Zahrahboutique. – Ända sedan jag var liten har jag intresserat mig för modebranschen.