Bridge är en plats där entreprenörer kan växa och kunna visa upp sina produkter. Det är en plats som står på tre ben – handel, möten och inspiration.
– Entreprenörerna får möjlighet att ställa ut sina varor i Kista Galleria, som är en av Nordens mest trafikerade gallerior. 

Förutom handel och möten är inspiration det som mest utmärker sig. Människor träffas, inspirerar varandra och låter kreativiteten och nya ideer flöda, säger Amal Said.

Det kommer att finnas plats för konferenser, workshops och inspirationskvällar. Målet är att nå alla som behöver en co-working plats och man vill överbrygga gapet mellan innerstaden och förorten. 
– Innerstaden sitter på resurser och kapital, medan orten har en enorm potential och kompetens. Så vi vill sammankoppla dem och möjliggöra möten hos oss. Vi kommer även ha en chill-hörna där unga kan ha möjlighet att slappa eller plugga. Så när ungdomar kommer in och chillar så kommer de omedvetet att inspireras av omgivningen. När de ser andra lyckas kan de också ta steget att förverkliga sig själva och nå nya mål. Vi välkomnar alla att komma förbi hos oss, säger Amal Said.

Innerstaden sitter på resurser och kapital, medan orten har en enorm potential och kompetens

Baatiér är en modern premiumversion av den somaliska hemma-klänningen baatin och även namnet på företaget. Den är gjord av 100 procent sidensatin, med jordnära färger. Ett plagg för alla kvinnor som vill vara bekväma och känna sig fina. 
– Detta är en dröm som går i uppfyllelse, fem barn senare så är det dags för mig. Möjligheten som The Bridge ger är ovärderlig för lokala entreprenörer, säger Sadiya Hassan.

Alfirdaws är ett klockföretag som vill erbjuda unika klockor ”unisex” för både dam och herr med arabiska siffror.
– Vi säljer nätta och minimalistiska klockor till unga främst. Vi har en webbshop, men provar nu med en fysisk butik också, säger Youssef Haddad.

Jag är väldigt glad att kunna presentera dessa produkter här i Kista

Vackert är ett svenskt veganvarumärke som säger nej till djurförsök och endast använder organiska växtbaserade råvaror.
– Vi arbetar mycket med vår blogg och är väldigt medvetna om människors egenvård och mentala hälsa. Vi har nära kontakt med våra farmare som använder 100 procent rena ingredienser, säger Aliya Bari.

Unique Beards skäggoljor görs för hand och är ekologiska. De har dofter som alltid kan passa någon och är klibbfria.
– Alla har unika skägg och ingen är lik någon annan. Det som sticker ut är att våra oljor absorberas väldigt bra i skägget och jag är väldigt glad att kunna presentera dessa produkter här i Kista, säger Ahmad Said.

Krista Sirviö
Foto: Alexander Assal
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Svenska rappare i protest mot dödsskjutningarna

En ny version av Ison & Filles låt ”Lägg ner ditt vapen” från år 2006 släpptes idag. På singeln medverkar ett tiotal rappare från den svenska hiphopscenen, bland annat Rinkebybon Elias Abbas.

Hyresgäster i Rinkeby kräver tydligt svar från MP

Basro Hersi och Amina Abdurahman bor i allmännyttans bostäder i Rinkeby. Under Järvaveckan sökte de upp Miljöpartiet för att försäkra sig om att det inte blir några utförsäljningar av hyresrätter.

Bowlinghallen i Rinkeby Centrum söker nya ägare

Hallen som lanserade sig som ”Stockholms prisvänligaste bowlinghall stänger. – Ja, det är fruktansvärt tråkigt. Det absolut bästa vore om någon tog över verksamheten, säger Anne Rantanen.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 36. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.