Varje söndag fram till 5 april bjuds det på barnteater på Rinkebyskolan. Först ut var Mittiprickteaterns föreställning Glad och Sur i ur och skur.

Efter ett vinteruppehåll sedan höstens sista föreställning var det uppskattningsvis nästan uppemot hundra förväntansfulla barn och föräldrar som samlades på mattor, bänkar och stolar i Rinkebyskolan. Där fick de se Gustav Glad (som alltid är sur) och Sofia Sur (som alltid är glad) städa en stökig teaterloge och däri upptäcka ett kvarglömt manus som verkade handla om deras egen barndom. En teater i teatern där känslor och riktiga, eller uppdiktade? minnen varvades med utklädnad och dans.

Efter föreställningen bjöds alla barn på saft och frukt i foajén, som blivit en mötesplats för barnfamiljer som upptäckt denna helgaktivitet.

Lokalen är Rinkebyskolans Kulturarena, som ligger i den orange huvudbyggnaden på Rinkebystråket 53, mittemot Familjehuset. Ingången är mitt på huset från skolgården.

Söndagsteatern spelas också Husby. Ett tag såg det ut som att det inte skulle bli någon teater i vår eftersom Kulturskolan bytt lokal, men nu kommer det bli fyra söndagar i april och maj i deras nya lokal.

Viktor Arnell

Kommande föreställningar i Rinkeby, söndagar kl 13:
1 mars: Konstiga djur (från 3 år)
8 mars: Miljoner kattor och massor av hattar (från 2 år)
15 mars: Nalle Clown har fjärilar i magen (från 3 år)
22 mars: När blir det snart? (från 4 år)
29 mars: Akropanik (från 3 år)
5 april: Snigel Blå (från 3 år)

Kommande föreställningar i Husby, Edvard Griegsgången 11, söndagar kl 13:
19 april: Akropanik (från 3 år)
26 april: Miljoner kattor och massor av hattar (från 2 år)
3 maj: Snigel Blå (från 3 år)
10 maj: Nalle Clown har fjärilar i magen (från 3 år)

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ungdomens Hus fortfarande stängt – lokalerna byggs om

Ungdomens Hus i Rinkeby är fortfarande stängt. Lokalerna har försetts med larmade dörrar och ska byggas om innan verksamheten kan öppna igen.

Inga lättnader i restriktionerna den 3 maj

Idag vårdas omkring 2000 personer på grund av corona på sjukhus och av dem ligger 400 på intensivvårdsavdelning. Den höga smittspridningen och den hårda belastningen på sjukvården är anledningen till att alla restriktioner förlängs fram till åtminstone mitten av maj.

Före detta elever om Hjulsta Grundskola

– Att våra småsyskon inte känner någon skollust alls och att 80 procent av skolpersonalen gått emot skolledning säger mycket, säger Kafia Nur. Före detta elever från Hjulsta Grundskola är ännu en röst som genom en namninsamling gör uppror mot skolans ledning.

Skjutning i Tensta igår kväll

Sent på söndagskvällen, vid 23.25,, fick polisen larm om skottlossning i Tensta. En skadad person påträffades på platsen och fördes till sjukhus.