Varje söndag fram till 5 april bjuds det på barnteater på Rinkebyskolan. Först ut var Mittiprickteaterns föreställning Glad och Sur i ur och skur.

Efter ett vinteruppehåll sedan höstens sista föreställning var det uppskattningsvis nästan uppemot hundra förväntansfulla barn och föräldrar som samlades på mattor, bänkar och stolar i Rinkebyskolan. Där fick de se Gustav Glad (som alltid är sur) och Sofia Sur (som alltid är glad) städa en stökig teaterloge och däri upptäcka ett kvarglömt manus som verkade handla om deras egen barndom. En teater i teatern där känslor och riktiga, eller uppdiktade? minnen varvades med utklädnad och dans.

Efter föreställningen bjöds alla barn på saft och frukt i foajén, som blivit en mötesplats för barnfamiljer som upptäckt denna helgaktivitet.

Lokalen är Rinkebyskolans Kulturarena, som ligger i den orange huvudbyggnaden på Rinkebystråket 53, mittemot Familjehuset. Ingången är mitt på huset från skolgården.

Söndagsteatern spelas också Husby. Ett tag såg det ut som att det inte skulle bli någon teater i vår eftersom Kulturskolan bytt lokal, men nu kommer det bli fyra söndagar i april och maj i deras nya lokal.

Viktor Arnell

Kommande föreställningar i Rinkeby, söndagar kl 13:
1 mars: Konstiga djur (från 3 år)
8 mars: Miljoner kattor och massor av hattar (från 2 år)
15 mars: Nalle Clown har fjärilar i magen (från 3 år)
22 mars: När blir det snart? (från 4 år)
29 mars: Akropanik (från 3 år)
5 april: Snigel Blå (från 3 år)

Kommande föreställningar i Husby, Edvard Griegsgången 11, söndagar kl 13:
19 april: Akropanik (från 3 år)
26 april: Miljoner kattor och massor av hattar (från 2 år)
3 maj: Snigel Blå (från 3 år)
10 maj: Nalle Clown har fjärilar i magen (från 3 år)

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Beslut om fortsatta nationella restriktioner

Med anledning av den fortsatt höga smittspridning av covid-19 har regeringen efter dialog med Folkhälsomyndigheten beslutat om fortsatta nationella restriktioner.

Sommarsingel från Erik Lundin

Den har snurrat ett par veckor nu, Erik Lundins senaste singel. Det är ett nytt sound, sommarstudsiga elektroniska beats och en rimkavalkad utan dess like.

Dags för 35-åringar att boka tid för vaccination

Idag, måndagen den 14 juni, öppnar vaccinationsbokningen för personer födda 1986 eller tidigare.

Så blev Akalla torg en vinterplats

Nu har julgranarna kommit upp och ljusslingorna tänts på Järvas torg. En ort som fått extra mycket pynt är Akalla där torget utsetts till en av stadens vinterplatser.