Med hänvisning till de anställdas arbetsmiljö stängs toaletten i stallet på 4H-gården i Akalla By. Problemen har påtalats i flera år till ansvariga på trafikkontoret i Stockholms stad utan att något har hänt. 

Akalla by är ett omtyckt och välbesökt utflyktsområde med en enda betaltoalett för allmänheten. När det kommer besök av skolor och förskolor, stora barngrupper, så räcker det inte med en betaltoalett. Därför har toaletten i stallet också använts, men nu är det slut med det. 

Styrelsen i Akalla 4H-klubb skriver att ”nu måste något göras åt toalettkaoset i Akalla by!” Situationen är ohållbar för alla besökare, både boende i området och föreningarna som verkar i Akalla By. Resultatet är arga besökare och nedsmutsad natur. 

Stockholm läns 4H, arbetsgivare åt de lokala 4H-föreningarna, har beslutat att agera för att förbättra arbetsmiljön för sina anställda i Akalla. Som ett resultat av den senaste inspektionen av arbetsmiljön beslutade Stockholm läns 4H att stänga den toalett som finns i stallet i Akalla by för allmänheten. Beslutet trädde i kraft redan den 1 oktober.

’Skogen och grönytor används för att uträtta behov, det ligger toapapper och avföring fullt synligt’

Kaisa Karlsson, verksamhetschef för Stockholm läns 4H, skriver i ett pressmeddelande:

”Det finns endast en toalett (i ladugården) som används av alla besökare, lägerbarn, medlemmar, personal och ledare. Samtidigt fungerar den som omklädningsrum och torkutrymme för tvätt.
Situationen har förvärrats under de senaste åren och toalettsituationen är något som återkommande tagits upp som ett stort problem i våra arbetsmilöronder.
Tyvärr finns ett hygienproblem i hela området kring just toalettbesök. Vi har noterat att skogen och grönytor i närområdet används för att uträtta behov, det ligger toapapper och avföring fullt synligt. Därför har Akalla (som enda 4H-gård i länet) inte aktiviteter med medlemmarna på de närliggande naturytorna. Alla aktiviteter hålls på gården.”

Nyhetsbyrån Järva har kontaktat Trafikkontoret i Stockholm stad utan att ha fått något svar.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

 

 
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vaccinet är enda vägen ut ur pandemin”

Nyhetsbyrån Järva har träffat Fatuma Mohamed, hälsoinformatör på Region Stockholm, för att prata om myter och spekulationer kring vaccinet mot covid-19. – Den allra vanligaste myten jag möter, är att vaccinet gör såväl män som kvinnor sterila, berättar hon.

Lokala politiker i första debatten inför valet

Järva röstar anordnade den första politikerdebatten inför valet 2022. Det var fullsatt i Folkets Husby när de båda stadsdelarnas ordföranden mötte representanterna för oppositionen. Ole-Jörgen Persson och Annika Friberg vs Elvir Kazinic och Rashid Mohamed.

Framtiden oviss för moskén när Husby centrum byggs om

Förslaget om hur Husby centrum ska byggas om har bearbetats och ställs nu ut för granskning igen på medborgarkontoret i Husby. Men fortfarande är det oklart vad som ska hända med moskén i Husby.

17-åringen döms mot sitt nekande

Svea hovrätt har fastställt domen mot den 17-årige pojke, som dömdes för att ha skjutit en 25-årig man till döds inne på pizzerian i Rinkeby centrum förra året. 17-åringen döms till tre års sluten ungdomsvård mot sitt nekande, skriver Dagens Nyheter.