Efter den här veckan är det inte längre möjligt att göra coronatest utan att boka tid i Stockholm. Nu har regionen tagit beslut om att pausa drop-in provtagningen från och med söndag den 27 juni. Sista dagen i Järva blir på torsdag den 24.

Sedan januari i år har järvabor med symtom på covid-19 kunnat testa sig utan att boka tid på mobila provtagningsstationer i Tensta, Rinkeby och Husby. Men nu har smittspridningen och behovet av provtagning minskat så pass mycket att Region Stockholm har beslutat att pausa drop-in-provtagning för covid-19 på samtliga mobila enheter i länet.

De som har symtom kan vända sig till sin vårdcentral för att få hjälp med provtagning

– Allt fler är vaccinerade, luftvägsinfektionerna minskar och vi har många andra provtagningsmöjligheter på plats via 1177.se. De som har symtom kan också vända sig till sin vårdcentral för att få hjälp med provtagning, säger Elda Sparrelid, som är chefläkare vid Region Stockholm.

Skulle läget förändras finns beredskap för att snabbt återinföra drop-in provtagning igen.

Sista möjligheten till drop-in provtagning är alltså nu i veckan. Mellan klockan 9 och 16 går det att testa sig idag måndag i Tensta på Tenstaplan 2, på onsdag i Husby på Oslogatan 4 och på tisdag och torsdag i Rinkeby på Rinkebyplan 8.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fem nya skidlärare på Spånga IP

Jo, det går fortfarande att åka skidor på Spånga IP. Även efter två dagars plusgrader och regn.  – Det kommer finnas snö, men inte de underbara mängder vi har haft, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.

Förändringar i lokalbevakningen när Mitt i och Direktpress blir en

I slutet av förra veckan kom beskedet att lokaltidningarna Direktpress och Mitt i blir en. Det är Direktpress moderbolag Ge-Te Media AB som har köpt Mitt i, med följden att stockholmarna framöver endast kommer få en lokal gratistidning på papper.

Rinkeby-Kista: Demokratipengarna försvinner helt

I år blir det mindre pengar till demokratisatsningar och civilsamhälle och mer till kärnverksamheten. – I år finns inga särskilda medel till demokrati- och lovverksamhet, men förskolan och äldreomsorgen får mer, säger Rinkeby-Kistas stadsdelsdirektör Ulla Thorslund.

Översvämningar i Järva efter extremt regnfall

De senaste dygnen har det varit stora översvämningar i Stockholm till följd av regnovädret, bland annat i Järva där gångvägar har varit avspärrade. – Det är oroväckande med klimatförändringar, man vet inte riktigt vad som kommer att hända när klimatet blir varmare, säger Lennart Wern, klimatolog på SMHI.