SO-verkstan på Enbacksskolan i Tensta får internationellt pris. Läraren Iman Ehsani är en av fem vinnare som kommer att representera Sverige vid den internationella prisutdelningen i Serbien nästa år.

Quality Innovation Award är ett pris som delas ut varje år till individer eller verksamheter som presenterat nya idéer, tekniska nyheter och uppfinningar inom olika områden.
– Det är jätteroligt, nu får SO-verkstan ett nationellt erkännande och en kvalitetsstämpel, säger Iman Ehsani som startat SO-verkstan på Enbacksskolan.

SO-verkstan är som ett laboratorium där eleverna förvandlar teori till praktik.
– Inom varje ämne försöker vi hitta beslutsfattare som är experter i ämnet, vi intervjuar dem och delar med oss av det vi lärt oss i våra kanaler. Vi har en skolradio, som sänder en gång i månaden, och en egen tidning, Enbacksbladet.

SO-verkstan samarbetar med flera aktörer, bland andra Järvaveckan, Raoul Wallenberg Academy, Utbildningsradion och Nyhetsbyrån Järva.

SO-verkstan samarbetar med bland andra Järvaveckan, Raoul Wallenberg Academy, Utbildningsradion och Nyhetsbyrån Järva

Utmärkelsen är ett samarrangemang mellan kvalitetsinstituten i flera länder. Vinnova är SIQs partner i Sverige.

– Nästa år är det prisutdelning i Serbien. Det sker i olika länder varje år, de flyttar runt precis som Melodifestivalen, säger Iman Ehsani.

Domarkommitténs motivering: Enbacksskolan har skapat ett ”SO-laboratorium” där samhällsorienterade ämnen praktiseras systematiskt. Baserat på intervjuer med bl.a. politiker görs reportage genom digitala verktyg såsom digital podcast och samverkan med andra verksamheter nationellt och internationellt. Det ökar elevernas medvetenhet, samhällsengagemang samt gemenskap och ger dessutom positiva resultat i SO-undervisningen. SO-Verkstan är plattform för eleverna som gör att de blir mer samhällsengagerade. I Tensta där skolan är verksam bidrar man genom detta till en ökad integrering med flera för eleverna, nu och i framtiden, viktiga samhällsfunktioner.

 De andra svenska vinnarna är Svevia, Solar Bora,  Mellersta Förstadsskolan i Malmö och MAX Burgers.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs mer om Quality Innovation Award  i detta pressmeddelande.Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ismet visar sina bilder när Tensta Centrum fyller 50 år

När Tensta Centrum firar 50 år kommer Ismet Kilincalp visa några av sina tusentals bilder. Han har fotograferat Tensta och Hjulsta i mer än tre decennier och i fyra dagar kommer bilderna att visas på stor duk inne i centrum.

Hyresgästförening i Järva har fått förstärkning

– Vill man rädda hyresrätten och allmännyttan, stoppa marknadshyror och hela den här utvecklingen, då måste man agera nu.Ann-Margarethe Livh, tidigare bostadsborgarråd, har valts in i styrelsen för Hyresgästföreningen i Järva.

Rektorn på Engelska skolan besvarar kritiken

I går publicerade Nyhetsbyrån Järva en intervju med en mamma, som var mycket kritisk till hur Engelska skolan i Kista har behandlat hennes barn. Hon anmälde skolan till Skolinspektionen och menade att skolans rektor gjorde en orosanmälan mot henne som hämnd. Engelska skolans rektor Mikael Östling Huhta svarar nu på kritiken.

De kavlar upp ärmarna i vaccinationskampanj

Kampanjen ”Kavla upp” är ett initiativ för att öka vaccinationsviljan bland svenskarna. Medverkar gör flera stora kända profiler, bland annat artisten Cherrie och matbloggerskan Khadija Mahamud, som föredöme för att få det svenska folket att gå och vaccinera sig.