Sedan ett par dagar tillbaka och fram till mars kommer Trafikverket återigen spränga på byggarbetsplatsen för Förbifart Stockholm i Hjulsta. Denna vecka kommer arbetet med sprängningar även pågå under helgen.

Mellan klockan 7 och 22 på vardagar och 10 och 17 i helgen kommer boende omkring Hjulsta kunna höra när Trafikverket spränger på det stora motorvägsbygget. Först i mars beräknas sprängningarna i Hjulsta vara avslutade för den här gången. Arbetet med Förbifart Stockholm pågår på flera platser i Järva och även i Akalla hörs sprängningar från bygget.

Den som känner sig orolig över sprängningarna uppmanas att ta kontakt med Trafikverket. För boende inom 300 meter från bygget finns en speciell tjänst som varnar innan det kommer att smälla. Bygget av Förbifart Stockholm kommer att pågå fram till år 2030 och när vägen är klar blir trafikplatsen i Hjulsta den mest trafikerade i Sverige. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Personligt rekord för Johanna på 5000 meter

Efter tre kilometer av Löparnas Vänner 5000 meter hade Rinkeby Runs Johanna Granhällen en av Sveriges 25 bästa tider i år i flickor 19 år. Då höjde hon farten och sprang den sista kilometern på 3,58. 

Bästa catwalken i Tensta Centrum

Det var många som förväntansfullt inväntade den stora entrén. Temat var festkläder. Och det blev en storslagen modevisning med glitter och glamour i Tensta Centrum.

Trappan i Tensta äntligen färdig

Följetongen om trappan i Tensta avslutas härmed. Den 11 oktober blev den färdig, bara besiktningen återstår.

Äntligen tillbaka på planen igen

Fotbollsstjärnan från Husby, Jabir Abdihakim, var tillbaka efter tre månaders skadefrånvaro, när hans lag Sollentuna FK besegrade Hammarby TFF igår kväll.