Sedan ett par dagar tillbaka och fram till mars kommer Trafikverket återigen spränga på byggarbetsplatsen för Förbifart Stockholm i Hjulsta. Denna vecka kommer arbetet med sprängningar även pågå under helgen.

Mellan klockan 7 och 22 på vardagar och 10 och 17 i helgen kommer boende omkring Hjulsta kunna höra när Trafikverket spränger på det stora motorvägsbygget. Först i mars beräknas sprängningarna i Hjulsta vara avslutade för den här gången. Arbetet med Förbifart Stockholm pågår på flera platser i Järva och även i Akalla hörs sprängningar från bygget.

Den som känner sig orolig över sprängningarna uppmanas att ta kontakt med Trafikverket. För boende inom 300 meter från bygget finns en speciell tjänst som varnar innan det kommer att smälla. Bygget av Förbifart Stockholm kommer att pågå fram till år 2030 och när vägen är klar blir trafikplatsen i Hjulsta den mest trafikerade i Sverige. 

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Hyresgäster i Rinkeby kräver tydligt svar från MP

Basro Hersi och Amina Abdurahman bor i allmännyttans bostäder i Rinkeby. Under Järvaveckan sökte de upp Miljöpartiet för att försäkra sig om att det inte blir några utförsäljningar av hyresrätter.

Shakir Bader Attiyah gör sin sista utställning

Imorgon lördag lovas ett spektakulärt vernissage om fred och social orättvisa på Husby konsthall. Shakir Bader Attiyah från Akalla ställer ut för allra sista gången, och det gör han stort. – Det här blir ingen vanlig premiärvisning, det blir en hyperupplevelse som ska uppfylla alla ens sinnen på en och samma gång, säger konstnären.

Enbacksskolans bibliotekarie får fint pris

Cilla Dalén tilldelas Ingvar Lundbergpriset på 100 000 kronor för sitt engagerade arbete med att öka elevers läsintresse, läsutveckling och informationskompetens. Cilla Dalén arbetar på Enbacksskolan i Tensta och är även författare till lättlästa biografier.

Många av de smittade och sjuka är från Järva

Under de senaste veckorna har flera läsare hört av sig till Nyhetsbyrån Järva med vittnesmål om att många i Järva är smittade av Corona. Nu har svensksomaliska läkarföreningen uppgett till SVT att sex av nio som dött av smittan i Stockholm är svensksomalier.