Nimo MOhamed driver numera kafé och restaurang i Tensta konsthall.

Första dagen serverades morots- och pumpasoppa med somaliskt majsbröd.
 – Imorgon blir det falafel och grillad halloumi. En annan dag grillspett och ris på somaliskt vis, säger Nimo Mohamed, som driver NIMOS KÖK i Tensta konsthall.

Igår, tisdagen den 4 februari, öppnade NIMOS KÖK och Tensta konsthall kan återigen erbjuda både mat och fika till alla besökare.
 
Nimo Mohamed är ny i konsthallen, men ingen nybörjare i restaurangbranschen. I tre år har hon arbetat på Yalla Rinkeby och på Södermalm i Stockholm. Och sedan ännu längre tillbaka driver hon ett eget företag där hon säljer livsmedelsprodukter.
 – Jag säljer såser, kryddor och andra livsmedel, mestadels från Somalia, säger hon.
På hyllan bakom henne står såsflaskorna uppradade, Diibs chilisåser, som finns till försäljning.
 
NIMOS KÖK kommer att servera grillade grönsaker, somaliska rätter och en blandning av delikatesser både från Mellanöstern och Mogadishu. Till kaffet eller teet finns det morotskaka eller en sockerfri kaka gjord på dadlar. Och dessutom baklava och andra söta bakverk.
 
Kerstin Gustafsson Figueroa
 
Kaféet i Tensta konsthall har öppet sex dagar i veckan:
Tisdag – fredag 11-17
Lördag och söndag 12-17
Måndagar är konsthallen stängd.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fem personer från Al-Azharskolan häktade

Fem personer med koppling till Al-Azharskolan har gripits för ekonomisk brottslighet. En…

NBV öppnar kvarterskontor på Osbyringen

Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, NBV, har öppnat en lokal i Rinkeby.- Nu finns en ny lokal för föreningarna i Rinkeby, säger Farida al-Abani, som numera jobbar heltid på Osbyringen 22.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 27. Här kommer den sista nyhetssammanfattningen på somaliska före sommaruppehållet. Redaktör Fatuma Abdullahi Mohamed återkommer i augusti med sina rapporter varje vecka om Nyhetsbyrån Järvas nyheter.

Fryshuset Husby kan ta över Akademiska skolan

Frihab AB drar tillbaka sitt överklagande till förvaltningsrätten om Skolinspektionens beslut att stänga ned Akademiska skolan i Husby. Företaget vill istället överlåta skolan till Fryshuset som man redan delar lokaler med.